Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Kiki van Eijk te zien op Coachella

13 January 2020

Kiki van Eijk
De Nederlandse Kiki van Eijk is door Coachella, √©√©n van Amerika‚Äôs bekendste festivals, benaderd om voor komende editie een grote installatie te maken. Het zesdaagse festival biedt jaarlijks toegang aan bijna honderdduizend bezoekers en is gevestigd in de woestijn van Californi√ę.

Coachella, het Amerikaanse walhalla voor muziek, mode en kunst vindt dit jaar plaats in het tweede en derde weekend van april. Kiki werd in juni 2019 al benaderd door de organisatie, maar in november werd het vervolgens ook definitief bevestigd. Komende april zal ze met haar eigen installatie op het festival staan. Volgens Kiki een ‚Äúonce in a lifetime opportunity‚ÄĚ: ‚ÄúIk voel me enorm vereerd en met dit project kan ik in alle creatieve vrijheid en in een breed spectrum mijn werk presenteren‚ÄĚ.

Kiki’s werk komt vaak voort uit een kinderlijke verwondering voor detail en kleurgebruik. Alhoewel ze nog weinig mag prijsgeven over het ontwerp voor Coachella, laat ze wel weten dat het een bouwwerk van meer dan tien meter hoog gaat worden. De installatie wordt lokaal geproduceerd en de productie zal half januari van start gaan. Begin april zal ze zelf naar Amerika afreizen om de laatste hand te leggen aan de installatie, maar tot die tijd zal ze het proces van afstand begeleiden.

Kiki heeft als zelfstandig ontwerper naam gemaakt, maar ze is daarnaast ook een van de twee gezichten achter de ontwerpstudio Kiki&Joost, een studio die ze in 2001 samen met partner Joost van Bleijswijk heeft opgericht. Onlangs opende het duo een nieuwe studio aan de rand van het voormalige Campina terrein in Eindhoven. Hier lees je daar meer over.