Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

What if Lab: Het Circulaire Station selecteert 10 visies

04 February 2020

Voor het What if Lab: het circulaire station selecteerde What if Lab samen met ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester 10 ontwerpstudio’s die met hun innovatieve ideeën en visies willen bijdragen aan een volledig circulaire economie in 2050.

Afgelopen december riep What if Lab ontwerpers op om mee te denken over het circulaire station van de toekomst. Hierop kwamen 42 uiteenlopende visies waarvan er uiteindelijk tien zijn geselecteerd voor de volgende stap: een tienweekse Masterclass waarbij de ideeën zullen worden uitgewerkt tot complete concepten. Verdeeld over de volgende drie thematieken zullen zij de komende weken aan de slag gaan: Sustainable materials, Circular products en Systems and strategies. Hieronder vind je de geselecteerde ontwerpstudio’s:

In april zullen de tien studio’s hun concepten presenteren voor een jury. Per thema wordt er uiteindelijk één studio geselecteerd die de kans krijgt om zijn visie verder te ontwikkelen tot een definitief ontwerp. Eind mei zal duidelijk worden welke ontwerpen we terug gaan zien op Dutch Design Week 2020.

What if Lab: het circulaire station is een samenwerking van What if Lab met ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester.

Visitor mode