Zoeken

Sluit zoeken
Updates

DDW ontvangt de Gouden Duim

11 February 2020

Sectie-C © Max Kneefel
Dutch Design Week (DDW) ontvangt de Gouden Duim, de prijs voor de beste score op toegankelijkheid voor mindervaliden, voor het festival van 2019. De prijs is door Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE) in het leven geroepen om evenementen te stimuleren meer rekening te houden met mindervaliden.

In 2019 zijn een aantal evenementen in Eindhoven door vrijwilligers van PGE bezocht en beoordeeld op de bereikbaarheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid en veiligheid van evenementen voor mindervaliden. DDW en GLOW, het jaarlijkse lichtkunstfestival in Eindhoven, scoorde hier dit jaar het beste op en ontvangen daarom beide de Gouden Duim.

Voor de beoordeling is onder andere gekeken naar de voorziening van invalidenparkeerplaatsen en of de toegangsroute geschikt is voor rolstoelgebruikers. Ook de leesbaarheid van de bewegwijzering vanuit een rolstoel werd beoordeeld. Evenals de aanwezigheid van invalidentoiletten en beschikbare assistentie voor mensen met een beperking.

PGE is een vrijwilligersorganisatie die de collectieve belangen behartigt van alle Eindhovenaren met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte. Het PGE wil dat iedereen volwaardig kan meedoen aan het maatschappelijk leven en stimuleert evenementenorganisatoren de toegankelijkheid voor mindervalide bezoekers aan hun evenement te optimaliseren.

Dit is de 2e keer dat de duimen worden uitgereikt door PGE. Vorig jaar, in 2018, won DDW de Zilveren Duim.