Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Schrijf je nu in voor Dutch Design Awards 2020


20 February 2020

Call for Entries Dutch Design Awards 2020
De Call for Entries voor Dutch Design Awards (DDA) 2020 is geopend. Voor het 18e jaar op rij wordt ontwerpend Nederland uitgenodigd om hun beste werk in te sturen. Schrijf je uiterlijk 25 mei in via dutchdesignawards.nl.

Dutch Design Awards

DDA bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. Daarmee is DDA een aanjager voor het vak in zijn geheel. Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk én in perspectief geplaatst.

Categorieën en criteria

Deelnemen kan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Service & Systems. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich opgeven voor de Young Designer Award en kun je je als opdrachtgever aanmelden voor de Best Commissioning Award.

Commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige jury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De commissies en jury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.

Schrijf je uiterlijk 25 mei 2020 in via: dutchdesignawards.nl/inschrijven.