Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Rem Koolhaas met Countryside expositie in Guggenheim New York

27 February 2020

Installation: Countryside, The Future ©David Heald, Solomon R. Guggenheim Foundation
Tot 14 augustus vind je in het Solomon R. Guggenheim Museum de tentoonstelling Countryside, The Future, een samenwerking met architect Rem Koolhaas en Samir Bantal, directeur van AMO.

In samenwerking met Samir Bantal, directeur van AMO, de denktank van the Office for Metropolitan Architecture (OMA), onderzocht Rem Koolhaas voor de expositie Countryside, The Future urgente kwesties rondom milieu, politiek en sociale-economie. De expositie is gebaseerd op onderzoek van de VN en verkent de radicale veranderingen in de landelijke, afgelegen en wilde gebieden. De expositie laat niet alleen zien welke uitdagingen het platteland heeft, maar ook welke oplossingen ervoor worden gevonden.

Er is ook aandacht voor moderne ontwikkelingen in de land- en tuinbouw waaronder kunstmatige intelligentie, robotisering en led-kassen. En voor thema’s als genetische experimenten, klimaatverandering, ecosystemen van mens en dier en evolutie.

In aansluiting op deze onderwerpen ontsluit de expositie ook een aantal onderzoeken van studenten van de Harvard Graduate School of Design; de Central Academy of Fine Arts, Beijing; Wageningen University, Nederland; en de Universiteit van Nairobi.

Play video