Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

SXSW geannuleerd door coronavirus

09 March 2020

Jane Coaston en Jay Inslee bij 'Conversations About America's Future', SXSW 2019. ©Danny Matson/Getty Images for SXSW
Na verschillende andere grote internationale evenementen heeft de organisatie van SXSW in Austin (Texas, VS) ook besloten om het evenement uit te stellen vanwege het opkomende coronavirus.

Het festival wordt geannuleerd op verzoek van de gemeente van de stad Austin. Zij staan niet achter de gezondheidsrisico's die het event met zich mee brengt in de huidige situatie rondom het coronavirus. Het festival was gepland op 13-22 maart en zou over een paar dagen van start gaan. Op de website zegt de organisatie van SXSW het volgende:

"We are devastated to share this news with you. 'The show must go on' is in our DNA, and this is the first time in 34 years that the March event will not take place. We are now working through the ramifications of this unprecedented situation."

De organisatie onderzoekt de mogelijkheden om het evenement te verplaatsen, maar er is nog geen nieuwe datum aangekondigd. In de tussentijd werken ze ook aan het zo snel mogelijk beschikbaar stellen van een virtuele SXSW online ervaring voor de deelnemers van 2020. 

Naast het Amerikaanse evenement SXSW hebben Salone del Mobile Milano en 'Light+Building' in Frankfurt am Main hun evenementen ook uitgesteld vanwege het opkomende coronavirus. 

We are devastated to share this news with you. “The show must go on” is in our DNA.