Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Wat betekent de corona-epidemie voor je werk als ontwerper?

19 March 2020

Voor ontwerpers kunnen de huidige omstandigheden en bijkomende onduidelijkheden veel vragen oproepen. Om je te helpen in deze lastige tijden te helpen heeft de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) een online dossier gemaakt met artikelen die antwoord geven op je meest urgente vragen.

Nu het coronavirus zich verspreidt, worden steeds meer evenementen, zoals SXSW en Salone del Mobile, geannuleerd. Voor veel ontwerpers betekent dit dat hun werk voor deze aankomende evenementen, beurzen, festivals en merken dus ook wordt afgelast. Maar de huidige corona-epidemie leidt ook tot een afname van werk voor ontwerpers in andere segmenten. Wat heeft het voor invloed op jou en wat betekent het voor je toekomst als ondernemer? Welke regelingen en faciliteiten zijn er al beschikbaar? En hoe draagt de overheid zijn steentje bij?

Om je te helpen bij het beantwoorden van deze en andere vragen heeft de BNO een informatieve pagina op hun website gemaakt.Ā De komende dagen zullen we een aantal van de BNO tips publiceren in ons online DDW magazine, maar je kunt ze nu al bekijken via bno.nl.

Heb je een vraag waarvan het antwoord nog niet op de site staat? Stuur een mail naar BNO en ze zoeken het uit!

Op de hoogte blijven van de gevolgen van het coronavirus? De BNO inventariseert de impact op de creatieve sector, adviseert en informeert over de financiƫle gevolgen en steunmaatregelen, en houdt een vinger aan de pols van de designbranche. Volg het Dossier Corona hier.

Heb je ideeƫn hoe we jou of andere creatieve ondernemers kunnen ondersteunen? Deel je suggesties, vragen, zorgen en initiatieven via meldpuntcorona@bno.nl.