Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Bright: Scan xtc-pillen met je smartphone met deze app en lens

20 October 2015

Te laat voor ADE, maar grote kans dat de Pill Checker volgend jaar wel mee gaat naar dancefeesten.

Door: Miranda Hoogervorst voor Bright.nl


Bang dat jijzelf of je vrienden op de EHBO eindigen na een dancefeest? Dan kan je binnenkort de Pill Checker meenemen. De Pill Checker is een app met bijbehorende macro-lens voor het controleren van partypillen. Hij is ontworpen door Nick de Jong als afstudeeropdracht voor Design Academy Eindhoven.

App analyseert je pil
De Jong onderzocht het officiële Nederlandse pillencheck-registratiesysteem en ontdekte dat partypillen (ook) op basis van grofkorreligheid, kleur en afmeting goed geïdentificeerd kunnen worden. Met deze info ontwikkelde Nick een app en een speciaal vergrootglasbakje met LED-verlichting waar je de pil in kunt leggen. Je maakt een foto van de pil met de speciale app; de app analyseert de pil en vertelt je vervolgens of de pil overeenkomsten vertoont met de gevaarlijkste in-omloop-zijnde pillen.

Pill Checker biedt naast de scanmethode onder andere ook informatie over drugs en over hoe te handelen in noodsituaties. De Pill Checker is deze week te zien op de afstudeershow van Design Academy op Dutch Design Week.

Zie ook de 'Bright tech-route' op Dutch Design Week