Ga naar Updates

Waar zijn de zwarte ontwerpers?

L: © @iampraveenm, R: © @flodyssey
De wereldwijde protesten tegen politiegeweld en systematisch racisme hebben het gesprek over afkomst en gelijkheid naar de voorgrond gebracht. Zo ook binnen de ontwerpsector. Zaterdag 27 juni zal daarom de eerste virtuele 'Where are the Black Designers'-conferentie plaatsvinden. Meld je aan!

De wereldwijde protesten tegen politiegeweld en systematisch racisme hebben ertoe geleid dat veel organisaties, bedrijven en zelfs hele industrieën reflecteren op hun aandeel in dit onderwerp. De ontwerpsector is hierop geen uitzondering. Uit de AIGA Design Census uit 2019 blijkt dat slechts 3% van de Amerikaanse ontwerpers, over verschillende disciplines, zwart zijn.

Conferentie
Mitzi Okou en Garret Albury zijn de organisatoren van Where are the Black Designers?, een initiatief dat gekleurde creatieve professionals een podium wil geven. Volgens hen mist de ontwerpsector zwarte perspectieven. “Hoe kunnen we “design for change” toepassen als we zelf onderdeel van het probleem zijn?” Door ontwerpers, onderwijzers en creatieve leiders te verbinden hopen ze een gesprek te starten over verandering binnen en buiten de ontwerpsector.
 
De eerste Where are the Black Designers conferentie zal virtueel plaatsvinden op 27 juni. Meld je aan om deel te nemen aan het gesprek of te luisteren naar wat er wordt gezegd.
 
Ontwerp een poster
Als je de organisatie wil helpen kun je een poster maken om het congres te promoten en die delen op social media. Ga voor meer informatie naar
wherearetheblackdesigners.com.