Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Een boek door de 'Drivers' van '19

19 June 2020

Elk jaar selecteren Dutch Design Foundation, ABN AMRO en Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers 20 getalenteerde ontwerpers voor Driving Dutch Design, een traject om van ontwerpers ook ondernemers te maken. De “Drivers” van 2019 hebben een boek uitgebracht over hun avontuur.

Boek “The Driver: Driving Dutch Design”

Naast het jaarlijkse itch event en de expo op DDW, stortte de lichting van Driving Dutch Design '19 zich ook op het maken van een boek. In “The Driver: Driving Dutch Design” stellen de ontwerpers zich voor, laten ze hun studio zien en delen ze anekdotes over hun deelname. Ook helpen ze de lezer ook creatief op weg doormiddel van Design Recipes. Hoeveel theelepels eigenwijsheid heb je bijvoorbeeld nodig voor een goed product? Daarnaast blijkt dat ook het leven van een Driver niet altijd over rozen gaat. In het hoofdstuk “Failing Forward” komen de grootste tegenslagen en mislukkingen aan bod.
 
Lichting 2020
Inmiddels is de 2020 editie van Driving Dutch Design in volle gang met een nieuwe lichting ontwerpers die het programma weer een eigen draai geven. 

Driving Dutch Design

Driving Dutch Design is een programma van ABN AMRO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation dat talentvolle ontwerpers op weg helpt in de wereld van het ondernemerschap. Tien maanden lang volgen de geselecteerde ontwerpers, de Drivers, masterclasses op het gebied van profilering, financiering, bedrijfsvoering, presentatie en communicatie. Daarnaast heeft elke Driver een persoonlijke ontwikkelingscoach.