Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Dutch Invertuals Academy

23 June 2020

Dutch Invertuals Academy
Het Eindhovense collectief Dutch Invertuals, dat dit jaar 10 jaar bestaat, start van 23 juli tot en met 30 augustus 2020 een online zomerschool voor jonge professionals.

Academie

Dutch Invertuals Academy is een intensief, online programma voor jonge professionals die hun vaardigheden en carrière willen ontwikkelen. Of je nu een ontwerper, conceptontwikkelaar, sociaal onderzoeker of meubelmaker bent, elke kritische denker met een focus op vormgeving is welkom om te solliciteren. Eenmaal geselecteerd maak je deel uit van een internationale groep gemotiveerde ontwerpers en krijg je persoonlijke begeleiding van ervaren Invertuals.

Op de academie leer je van de ervaren ontwerpers van het collectief hoe je door middel van onderzoek, experiment en reflectie tot de essentie van een vraagstuk komt. Het is een kans om nieuwe manieren van werken te ontdekken, kennis uit te wisselen, inspiratie op te doen en nieuwe materialen te verkennen. De eindresultaten worden gepresenteerd op Dutch Design Week 2020 in de vorm van een (virtuele en fysieke) expositie ontworpen door Dutch Invertuals.

Thema

Het eerste deel van deze virtuele zomerschool staat in het teken van een thema: True Matter, wat het collectief beschrijft als "een uitdrukking van de wereldwijde verschuiving van een onzorgvuldige naar een zorgzame houding".

"We gaan van een onzorgvuldige, winst-gedreven tijd van 'jacht' naar een tijd van 'zorg' met aandacht voor onze (lokale) omgeving. True Matter daagt je uit om te werken met grondstoffen uit je lokale context. Speel met je omgeving, niet alleen in termen van grondstoffen, maar ook in termen van technieken, vakmanschap en tradities. Je verzamelt, bouwt, herdefinieert, combineert en experimenteert. Omdat deelnemers uit de hele wereld meedoen, werpt True Matter een licht op onze lokale identiteiten, maar geeft ons ook inzicht in wat er wereldwijd echt toe doet".

Lees meer over het thema, de academie en aanmelding op www.dutchinvertualsacademy.nl.

Dutch Invertuals

Dutch Invertuals is een klein team van Eindhovense ontwerpers en creatieve professionals die werken met een internationaal netwerk van meer dan tachtig getalenteerde en gepassioneerde ontwerpers. Tijdens Dutch Design Week 2019 organiseerden zij een groepsexpositie genaamd "The Circle", waarvoor elke individuele ontwerper een persoonlijke ode aan, of interpretatie van - je raadt het al - de cirkel presenteerde.