Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Food Heroes van start

20 April 2017

Food Heroes is een Europees project waarin Dutch Design Foundation samenwerkt met partners in de agri-food sector, creatieve industrie en kennisinstituten aan de vermindering van voedselverliezen in de eerste delen van de voedselketen, gericht op 3 sectoren: ‘Groente en Fruit’, ‘Mannelijke dieren’ en ‘Visserij’

Centraal in het project staan het ontwikkelen, testen en implementeren van 15 innovatieve oplossingen, waarbij ten minste 120 midden- en kleinbedrijven en 240 belanghebbenden betrokken zijn door middel van een co-creatieve methodologie.

Volgens de Food and Agricultural Organization (FAO) gaat elk jaar een derde van alle levensmiddelen die voor menselijke consumptie worden geproduceerd, verloren. Dit is een enorm verlies aan waardevolle hulpbronnen. Volgens de FAO zijn in Europa retail en consumenten verantwoordelijk voor 40% voedselafval, terwijl de eerste delen van de voedselketen (productie tot verwerking) verantwoordelijk zijn voor 60%. Het project Food Heroes zal zich richten op het vinden van manieren om voedselverlies in deze eerste delen van de voedselketen te verminderen. 

Het Food Heroes-project wordt gepresenteerd tijdens het World Design Event in Eindhoven, 21-29 oktober 2017, met een tentoonstelling bij de Embassy of Food, co-creatiesessies en lezingen.

 

Lead Partner: ZLTO. Partners: (Nederland) provincie Noord-Brabant, Dutch Design Foundation, In Ovo, Greenco Packing, (België) Innovatiesteunpunt, Flanders Food, Flanders DC, (Duitsland) Spessart Regional, Fachhochschule Fulda, (Frankrijk) AC3A, Laval Mayenne Technopole, Technopole Quimper Cornouailles, (United Kingdom) Lincoln University, (Ierland) Irish Fishery Agency, Clean Technology Centre.

Food Heroes is mogelijk gemaakt door het European Regional Development Fund - Interreg North-West Europe