Zoeken

Sluit zoeken
Updates

DDW maakt thema 2020 bekend: The New Intimacy

07 July 2020

Het thema van de 19e Dutch Design Week is: ‘The new intimacy’. DDW staat daarmee dit jaar in het teken van de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit. Een nieuwe balans in een tijd waarin we ons, mede door Covid-19, in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar en de wereld om ons heen zijn gaan verhouden. Meld je nu aan!

Thema DDW20: The new intimacy

Grote maatschappelijke uitdagingen waarvan we ons al langer bewust waren, zoals klimaatverandering, ongelijkheid of armoede, zijn door Covid-19 pandemie in een korte tijd nog verder geaccentueerd. Dit betekent dat we ons in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar, de wereld om ons heen, onze spullen, onze gezondheid, onze data en onze overheid zijn gaan verhouden. Aan de ene kant is onze scope verplicht kleiner en intiemer geworden, aan de andere kant is de verbinding met de ander verder weg dan ooit. De zoektocht naar een nieuwe balans is ingezet. Een balans waarin belangrijke waarden als intimiteit en genegenheid niet verloren moeten gaan. Een uitdaging die vraagt om de kennis, verbeeldingskracht en inventiviteit van ontwerpers. Met optimisme en creativiteit komen zij met nieuwe concepten die inspireren, verwonderen én aanzetten tot actie. Ontwerpers laten zien hoe we ons in deze nieuwe werkelijkheid tot elkaar en de wereld kunnen verhouden.

Play video

Meld je aan voor DDW20!

Het festival vindt zowel online als ‘live’ plaats. De recente versoepelingen in de Covid-19 regelgeving van het RIVM maken het mogelijk om het ‘live’ onderdeel iets te verbreden. Zodoende kunnen ontwerpers zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan zowel het online als het fysieke onderdeel van het festival.

Online organiseert DDW een uitgebreid programma met virtuele exposities van ontwerpers wereldwijd, livestreams, video content, DDW talks, virtuele feestjes en meer. Alle goedgekeurde DDW deelnemers krijgen een eigen digitale ruimte waarin zij een virtuele 3D expositie kunnen inrichten. Daarnaast is een beperkt aantal fysieke locaties beschikbaar voor het ‘live’ onderdeel van het festival. Neem voor de mogelijkheden van de ‘live’ locaties contact op met het programma team. Schrijf je voor 1 september hier in voor DDW20!