Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Open Call 'What if Lab: Onbeperkt meedoen'

16 July 2020

In Nederland zijn er circa 2 miljoen mensen die zich door een zichtbare of onzichtbare beperking elke dag aan moeten passen, omdat winkels niet altijd ingericht en ontworpen zijn voor hen. Sommige faciliteiten zijn voor hen daardoor niet (makkelijk) toegankelijk. Wil jij dit veranderen? Meld je nu aan voor het laatste What if Lab.

What if… retailers think and act from within an inclusive mindset?

Om winkels in te richten die voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn, zullen we anders moeten gaan kijken en denken. We moeten niet alleen kijken naar de dominante meerderheid van de gebruikers, maar daarnaast ook in gesprek gaan met mensen met een beperking. Alleen zo bedienen we een zo inclusief mogelijke groep klanten.
 
Samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zijn we voor dit What if Lab opzoek naar ontwerpers en ontwerpstudio’s die met een inclusieve ontwerpmethode, samen met gebruikers aan de slag willen gaan en niet terugschrikken om een complexe uitdaging terug te brengen naar een toepasbare oplossing. Naast VWS zijn ook aangesloten: INretail, Ieder(in), MKB – Nederland en HEMA.
 
Voel jij je aangesproken en wil je samen met deze partners aan de slag om dit vraagstuk op te lossen en een verbeterde inclusieve winkelervaring met impact te ontwerpen? In de briefing vind je alle informatie en de deelnamevoorwaarden.

Visitor mode