Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Talks & Streams: 17 Oktober

17 October 2020

©Max Kneefel
DDW20 is begonnen. Dit jaar zal het festival natuurlijk volledig online plaatsvinden, maar met een goed gevuld programma vol tv shows en livestreams. Hier geven we je een dagelijks overzicht van wat je allemaal kunt zien op DDW TV. Ook pikken we er elke dag een aantal livestreams uit, maar verken het online programma voor meer!

DDW TV

Opening DDW

De virtuele DDW wordt officieel geopend door Martijn Paulen, directeur van Dutch Design Foundation. Zorg dat je klaar zit voor de eerste uitzending van DDW TV en ontmoet de drie DDW ambassadeurs, Lidewij Edelkoort, Sean Carney en Sabine Marcelis, vergezeld door aanstormend talent uit de internationale designwereld.

11:00 – 12:00 | Bekijk hier 

 

For starters...

Elke ochtend trapt design journalist en kenner Jeroen Junte de dag af met opkomende talenten en bekende gezichten uit het ontwerpveld.

12:00 – 12:30 | Bekijk hier


 Designer Dialogues Live: Niels Hoebers & Anne Ligtenberg

Na drie edities van Blank Space Magazine en bijbehorende artikelen op ddw.nl doen we er nu iets nieuws bij. Designer Dialogues gaat live op DDW TV. Verschillende ontwerpers uit de afgelopen edities komen terug en interviewen elkaar over het DDW20 thema; The new intimacy. Een programma door ontwerpers voor ontwerpers met nieuwe matches en bekende

12:30 – 13:00 | Bekijk hier


Keynote Lecture Sean Carney

In zijn keynote voor Dutch Design Week doet Sean een oproep: nu de wereld voor enkele van de zwaarste uitdagingen in de gezondheidszorg van ons leven staat, kunnen en moeten ontwerpers met een doelgerichte aanpak stappen ondernemen en

13:00 – 14:00 | Bekijk hier

 

Antenna

Op zoek naar een nieuwe kijk op design die echt een verschil maakt? Hier staan 10 internationale design afgestudeerden, afkomstig uit 5 continenten, klaar om hun sociale oplossingen met u te delen. Deze innovatieve ontwerpers blinken uit met idealistische waarden, baanbrekende ideeën en grensoverschrijdende visies.

14:00 - 14:10 | Bekijk hier

 

DAE: The Arena

The Arena is het interne platform van de Design Academy Eindhoven (DAE) voor het bevorderen van dialogen over design, waarbij designonderzoek centraal staat. De Arena richt zich op en contextualiseert aspecten van de ontwerppraktijk die een uiteindelijk object of resultaat informeren en overtreffen. Stem dagelijks van 14:30-15:30 af op DDW TV op ddw.nl voor paneldiscussies over de dilemma's van institutionele kritiek, biopolitiek en collectieve zorg, machtsstructuren achter onzichtbare infrastructuren, ondervragingen van cultureel erfgoed en nog veel meer.

14:30 – 15:30 | Bekijk hier

 

DDA Award Show Live 2020: Young Designer

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. De DDA uitreiking van 2020 krijgt dit jaar een nieuw, digitaal jasje. DDW heeft namelijk voor het eerst DDW TV. Een eigen studio waar vanuit DDA elke dag een talkshow presenteert. Deze middagen worden gepresenteerd door een fantastische host, Isolde Hallensleben, en bieden ons de mogelijkheid om dieper in te gaan op de drie genomineerden per categorie. Wie zijn ze, wat doen ze én, bovenal, waar gaat hun project over? Trends en ontwikkelingen uit het werkveld passeren de revue, met als klap op de vuurpijl de bekendmaking van de winnaar. Een mix van inhoud, intimiteit en viering!

16:00 – 16:30 | Bekijk hier


DDW Talks: The New Intimacy

Covid-19 heeft ons hele sociale weefsel omhuld en alle draden en rafelige randen blootgelegd. Eén van de belangrijkste menselijke waardes, intimiteit, staat op het spel, nu fysiek contact veelal niet meer mogelijk is. Hoe denken ontwerpers hierover na? Hoe kunnen zij de waarde van intimiteit op een creatieve en innovatieve manier toch vertalen in hun design?
DDW 2020 biedt hoop en enthousiasme, op een bescheiden en intieme manier. Vanuit het scherm, zo de warmte van de huiskamer in. Dat is The New Intimacy.

17:00 – 18:00 | Bekijk hier


Polder Tv: De polder studio

Polder TV markeert het begin van de Polder Triënnale, een nieuw initiatief dat ideeën over de veranderende verhouding tussen stad en dorp laat zien, bespreekt en uitprobeert.
Makers en denkers afkomstig uit de polder en daarbuiten maken tv uitzendingen vanaf het erf van designer-architect Rianne Makkink. Ter gelegenheid van de Dutch Design Week 2020 is het terrein in de Noordoostpolder, Nederlands meest iconische agrarische landschap, ingericht als tijdelijke televisiestudio.

18:00 – 18:05 | Bekijk hier

Livestreams

The IKEA Virtual Greenhouse

The IKEA Virtual Greenhouse is a series of masterclasses, live talks and interactive experiences by expert creatives in food, wellbeing, sustainability and botany. From mood flowers to urban foraging to caring for bees, they’re designed to help cultivate a more sustainable, balanced life at home.

12:30 - 12:45 | Watch here 

 

Manifestations: SecondLife Art Tour: FOCUS@Coppelia

Voor het vijfde jaar op rij toont Manifestaties artiesten die op een grappige, spectaculaire of controversiële manier de (mis)matches tussen mens en technologie onderzoeken en die zich afvragen hoe technologie kan bijdragen aan een mooiere, meer humane wereld.

19:00 - 19:30 | Bekijk hier 

 

Planetary Personhood Launch

Kunnen we aardig zijn voor een planeet, zelfs zonder "leven"? Dat is wat @nonhuman-nonsense probeert uit te zoeken met Planetary Personhood; een 'interplanetaire campagne' die een radicale dekolonisatie van de ruimte nastreeft. Het project stelt een onafhankelijk persoonschap voor de hele planeet Mars voor, en overweegt de mogelijkheid van solidariteit met de entiteiten die er al zijn - de stenen!

18:00 - 18:30 | Bekijk hier