Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Talks & Streams: 18 Oktober

18 October 2020

©Max Kneefel
DDW20 is in volle gang! Dit jaar zal het festival natuurlijk volledig online plaatsvinden, maar met een goed gevuld programma vol tv shows en livestreams. Hier geven we je een dagelijks overzicht van wat je allemaal kunt zien op DDW TV. Ook pikken we er elke dag een aantal livestreams uit, maar verken het online programma voor meer!

DDW TV

For starters...

Elke ochtend trapt design journalist en kenner Jeroen Junte de dag af met opkomende talenten en bekende gezichten uit het ontwerpveld.

11:00 - 11:30 | Bekijk hier


Embassy of Circular & Biobased 

Radicaal opnieuw durven kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning’, daarmee zijn de pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen aan de slag gegaan. Lucas De Man neemt je mee door 'The Exploded View'. Een uit elkaar getrokken huis dat met circulaire methodes en biobased materialen opnieuw is opgebouwd om zo de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen te laten zien.

11:30 - 12:00 | Bekijk hier 


Antenna

Op zoek naar een nieuwe kijk op design die echt een verschil maakt? Hier staan 10 internationale design afgestudeerden, afkomstig uit 5 continenten, klaar om hun sociale oplossingen met u te delen. Deze innovatieve ontwerpers blinken uit met idealistische waarden, baanbrekende ideeën en grensoverschrijdende visies.

14:00 - 14:10 | Watch here 


Design Academy Eindhoven: The Arena

The Arena is het interne platform van de Design Academy Eindhoven (DAE) voor het bevorderen van dialogen over design, waarbij designonderzoek centraal staat. De Arena richt zich op en contextualiseert aspecten van de ontwerppraktijk die een uiteindelijk object of resultaat informeren en overtreffen. Stem dagelijks van 14:30-15:30 af op DDW TV op ddw.nl voor paneldiscussies over de dilemma's van institutionele kritiek, biopolitiek en collectieve zorg, machtsstructuren achter onzichtbare infrastructuren, ondervragingen van cultureel erfgoed en nog veel meer.

14:30 – 15:30 | Bekijk hier


DDA Award Show Live 2020: Design Research

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. De DDA uitreiking van 2020 krijgt dit jaar een nieuw, digitaal jasje. DDW heeft namelijk voor het eerst DDW TV. Een eigen studio waar vanuit DDA elke dag een talkshow presenteert. Deze middagen worden gepresenteerd door een fantastische host, Isolde Hallensleben, en bieden ons de mogelijkheid om dieper in te gaan op de drie genomineerden per categorie. Wie zijn ze, wat doen ze én, bovenal, waar gaat hun project over? Trends en ontwikkelingen uit het werkveld passeren de revue, met als klap op de vuurpijl de bekendmaking van de winnaar. Een mix van inhoud, intimiteit en viering!

16:00 – 16:30 | Bekijk hier


Embassy of Circular & Biobased Building: Short doc

De roep om een ​​meer biobased en circulaire economie wordt steeds sterker. De bouwwereld kan en mag niet achterblijven. Daarom zijn wij, het team van Biobased Creations van Company New Heroes, samen met de Dutch Design Foundation een experiment gestart met andere pioniers om voor Dutch Design Week in 2019 een iconisch biobased paviljoen te bouwen: The Growing Pavilion. Met dit paviljoen laten we de mogelijkheden en vooral de prachtige schoonheid van biobased bouwen zien. Het paviljoen is uniek in de manier waarop een groot aantal biobased materialen, zoals hout, hennep, mycelium, lisdodde en katoen, samenkomen tot een bijzondere creatie. Deze documentaire geeft een kijkje achter de schermen.

16:30 - 16:45 | Bekijk hier


DDW Talks: Contemporary Icons

Nu designweken, festivals en beurzen van de agenda zijn gehaald, heeft de designgemeenschap de mogelijkheid verloren om haar productportfolio en innovaties in Real Life te laten zien.

Bij het betreden van deze nieuwe realiteit moet een model worden gevonden dat tegemoet komt aan de behoeften van een nieuwe generatie iconen om in hun levensonderhoud te voorzien. Wat is het nieuwe kader, de praktische realiteit en de ethiek van de creatieve praktijk nu, en wat is de toekomst die mogelijk wordt gemaakt door de wereldwijde 'reset' die momenteel aan de gang is? Samen met museumdirecteur en oprichter Jeroen van Mastrigt van museum Nowhere, sterontwerper Sabine Marcelis, David Mahyari, CEO van natuursteenbedrijf Solid Nature en kunstenaar Victor Sonna praten we over de wereld voor COVID 19 en hoe we nog steeds materiële tactiliteit kunnen ervaren in een virtueel gedreven samenleving, een nieuwe realiteit door COVID 19.

17:00 - 18:00 | Bekijk hier


Polder Tv

Polder Tv markeert het begin van de Polder Triënnale, een nieuw initiatief dat ideeën over de veranderende verhouding tussen stad en dorp laat zien, bespreekt en uitprobeert. Makers en denkers afkomstig uit de polder en daarbuiten maken tv uitzendingen vanaf het erf van designer-architect Rianne Makkink. Ter gelegenheid van de Dutch Design Week 2020 is het terrein in de Noordoostpolder, Nederlands meest iconische agrarische landschap, ingericht als tijdelijke televisiestudio.

18:00 – 18:05 | Bekijk hier


VPRO Tegenlicht - De slag om het internet

Ronald Duong zoekt met experts uit hoe we als gebruiker het internet kunnen terugwinnen van Sillicon Valley. Tijdens DDW gaat Duong in gesprek met privacydesigners en webverkenners en begint daar zijn langdurige zoektocht naar internetvrijheid. Tijdens DDW vindt de kick-off plaats van de zes maanden durende zoektocht van Duong die vanaf dan in te zien is op vpro.nl/tegenlicht.

18:05 - 19:05 | Bekijk hier

Livestreams

Follow The Gloss - Gloss Hotline

Followthegloss.online is een virtuele tour die focust op digitale beauty trends en hun manifestaties in de fysieke wereld. Gloss verbindt het virtuele aan het fysieke. Stenen, gepolijst tot diamanten, schermen, 3D renders, licht dat van een oppervlak kaatst, de zon op een regenplas. Gloss ligt tussen ons blote oog en de dingen die we zien. Onze gezichten reflecteren in schermen waarop een waterval van social media content voorbij stroomt. Browser ontmoet etalage, een virtuele ‘real deal’. Insta-schoonheid vereist gloss, glow en huid zo glad als een render. 

14:00 - 14:30 | Bekijk hier


Design and the silencing of Journalists - The Social Design Lobby

Tijdens de Dutch Design Week 2020 werkt Stichting We Are samen met Kade Clubhuis om het nieuwe social design-cluster van Eindhoven rond de Campinaterrein te definiëren. Met The Social Design Lobby faciliteren zij de verbinding tussen maatschappelijk betrokken ontwerpers en de bezoekers van DDW.

17:30 - 19:00 | Bekijk hier


'My Data, My Self' TV Station - Design Informatics, DDI and ImaginationLancaster

Deze vijfdelige online serie gaat in op de basisbegrippen van co-designing met data. In de uitzendingen is te zien hoe de ontwerpers in Schotland en onze partners in Eindhoven samenwerken met zowel het publiek als academici om de ethische vraagstukken te doorgronden omtrent de behandeling van data.

19:00 - 20:00 | Bekijk hier