Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

19 October 2020

Grote kans dat je bij de gedachte aan future cities een bepaald beeld voor je ziet. Een stad van staal, met oneindige wolkenkrabbers en zelfsturende drones als transport, bijvoorbeeld. Je bent niet de enige. Maar is dat realistisch? Of, belangrijker nog: is dat wat we willen? Daar gaan we het over hebben tijdens de live talkshow van DDW: Future Cities.

Zeg nou eerlijk: als je thuiskomt van een stedentripje, zijn het niet zozeer de gebouwen of pleinen die blijven hangen. Dat is vooral de sfeer op straat. Vanuit dat uitgangspunt moeten we ook naar onze toekomstige steden kijken. Hoe willen we onze stad beleven? En wat betekent dat voor de inrichting?
 
Om die vragen te beantwoorden, gaat moderator Erna van Holland (expert in stedelijke vernieuwing) in gesprek met Bart Mispelblom Beyer (eigenaar Tangram Architecten), Nadia Menkveld (sectoreconoom ABN AMRO), Paul Kuipers (intervention architect) en Renée Scheepers (experience architect). Samen kijken zij kritisch naar de inrichting van onze steden: de vormgeving van publieke ruimtes, de creatie van diensten en de eigendomsstructuren van een stad.
 
Benieuwd geworden? Volg dan de livestream op dinsdag 20 oktober van 17.00 tot 18.00 uur, of kijk ‘m later terug via deze link

Mede mogelijk gemaakt door Architectuurcentrum Eindhoven, DesignWanted en ABN AMRO.