Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Drie ontwerpbureaus geselecteerd voor SolarSquare Designchallenge

10 August 2017

De Witte Dame, gelegen aan de Emmasingel, wordt de toegangspoort naar een groene zone die helemaal doorloopt tot aan de Steentjeskerk aan de Vonderweg. Het inzetten van duurzame energie is een van de belangrijkste pijlers voor de ontwikkeling van dit Emmasingelkwadrant.

Studio Toer, Studio Bas Sala en VANTOT gaan aan de slag met de ultradunne zonnecellen van Solliance

Wist je dat het centrum van Eindhoven de komende jaren een park rijker wordt? De Witte Dame, gelegen aan de Emmasingel, wordt de toegangspoort naar een  groene zone die helemaal doorloopt tot aan de Steentjeskerk aan de Vonderweg. Het inzetten van duurzame energie is een van de belangrijkste pijlers voor de ontwikkeling van dit Emmasingelkwadrant, vandaar dat de gemeente Eindhoven heeft aangeklopt bij Solliance op de High Tech Campus.

Solliance is een onderzoeksinstituut dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van zonne-energie. Deze techniek ontwikkelt zich razendsnel; het idee dat zonnecellen alleen op een dak liggen is echt al passé.Om meer nieuwe toepassingen te genereren voor de inzet van deze dunne film zonnecellen, zoekt Solliance nu de samenwerking met designers. Studio Toer, Studio Bas Sala en VANTOT zijn geselecteerd voor de SolarSquare Designchallenge om vanuit hun expertise een conceptontwerp te maken voor de inzet van zonne-energie in het nieuwe Eindhovense park. Streven is om de zonnecellen een dubbele functie te laten vervullen, zodat ze naast hun taak als energieleverancier nog een andere waarde vervullen in het gebied.

Studio Toer - Social Sparkles

 

Bas Sala - Hefpark

VANTOT - Limpid Lights

Begin oktober zal op basis van de schetsontwerpen van de drie ontwerpbureaus worden besloten welk van de drie ideeën verder ontwikkeld gaat worden tot prototype voor in het park. Tijdens Dutch Design Week, die dit jaar plaatsvindt van 21 t/m 29 oktober, zullen alle drie de voorstellen geëxposeerd worden voor publiek.

 

 

SolarSquare Designchallenge wordt mede ondersteund door Dutch Design Foundation.