Zoeken

Sluit zoeken
Updates

VPRO podcast: de slag om het internet

25 October 2020

Iedereen lijkt het erover eens: Silicon Valley heeft te veel macht en onze regeringen staan erbij en kijken ernaar. Hoe kunnen we ons verweren tegen algoritmes, misinformatie en schermverslaving die leiden tot polarisatie en ontwrichting in onze samenleving?

Het is deze vraag die programmamaker Roland Duong op een spoor zette: de zoektocht naar een eerlijker, transparanter en menselijker internet, ofwel het online project De Slag om het Internet (DSOHI). Daarin gaat Roland niet alleen agenderen, maar samen met experts ook op zoek naar oplossingen. In de vorm van podcasts, videostreams en blogs.

Tijdens Dutch Design Week (DDW) 2020 gaat programmamaker Roland Duong alvast in gesprek over een eerlijker en menselijker internet. Hoe winnen we de strijd van ontwrichtende sociale media, misinformatie, en fake news? 

Binnenkort trapt VPRO af met DSOHI. Zo gaat Roland Duong in gesprek met tech-journalist Wouter van Noort en privacy-designer Tijmen Schep. Die laatste kwam erachter dat de corona-app niet zo privacy-veilig is als de meeste mensen denken.  

Beluister de eerste podcast aflevering op zondag 25 oktober, hier.