Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Talks & Streams: 25 oktober

25 October 2020

© Oscar Vinck
DDW20 is in volle gang! Dit jaar zal het festival natuurlijk volledig online plaatsvinden, maar met een goed gevuld programma vol tv shows en livestreams. Hier geven we je een dagelijks overzicht van wat je allemaal kunt zien op DDW TV. Ook pikken we er elke dag een aantal livestreams uit, maar verken het online programma voor meer!

DDW TV

For starters...

We trappen elke dag af met ‘For starters...’, het programma waarin design journalist en kenner Jeroen Junte (Editor in Chief DesignDigger) om de tafel gaat met opkomende talenten en bekende gezichten uit het ontwerpveld. De fysieke DDW gaat dan misschien niet door, maar Jeroen zorgt ervoor dat alle Design Areas toch een keer voorbij komen. Zo schuift Bernhard Lenger aan namens Campina, Lucas de Man namens Strijp-S, Piet Hein Eek namens Strijp T+R en ga zo maar door. Ook is er natuurlijk ruim aandacht voor het virtuele programma. Als commissielid van Dutch Design Awards zal Jeroen ook dagelijks de DDA winnaar van de dag ervoor wakker bellen. In deze aflevering wordt ook ontwerper Tjeerd Veenhoven geïnterviewd over zijn deelname aan What if Lab: Het circulaire station, waarvoor hij natuurlijke materialen uit de omgeving van het spoor gebruikt als bouwmateriaal, en zijn samenwerking met Welling Architects voor Het Natuurlijke Station. Kortom, een dynamische start van je online DDW bezoek!

11:00 – 11:30 | Bekijk hier


What if Lab: Het circulaire station - Prorail, Spoorbouwmeester & NS Stations

Fully circularly built stations in 2050: that is what ProRail, NS Stations and Bureau Volledig circulaire stations in 2050: daar staan ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester samen voor. Via het What-if-Lab: het Cirkelstation hebben we ontwerpers opgeroepen om een plan op te stellen. Het resultaat: vier veelbelovende cirkelontwerpen van Nederlandse ateliers.

11:30 - 11:33 | Bekijk hier 


Designer Dialogues Live: Sander Wassink, Corradino Garofalo & Joan Vellvé Rafecas

Na drie edities van Blank Space Magazine en bijbehorende artikelen op ddw.nl doen we er nu iets nieuws bij. Designer Dialogues gaat live op DDW TV. Verschillende ontwerpers uit de afgelopen edities komen terug en interviewen elkaar over het DDW20 thema; The new intimacy. Een programma door ontwerpers voor ontwerpers met nieuwe matches en bekende gezichten!

12:00 - 12:30 | Bekijk hier 


Antenna: Fengjiao Ge – Flowing Garments

Op zoek naar een nieuwe kijk op design die echt een verschil maakt? Hier staan 10 internationale design afgestudeerden, afkomstig uit 5 continenten, klaar om hun sociale oplossingen met u te delen. Deze innovatieve ontwerpers blinken uit met idealistische waarden, baanbrekende ideeën en grensoverschrijdende visies.

14:00 - 14:10 | Bekijk hier 


Hungry for Design: Sanne Schuurman x Naresh Ramdjas

Wat gebeurt er als je de werelden van design en gastronomie bij elkaar brengt? Deze aflevering: Ontwerper Sanne Schuurman en chef Naresh Ramdjas.

14:10 - 14:25 | Bekijk hier 


DAE: The Arena - Abandoning Nature?

Onze relatie met de natuur en haar bronnen is verdord. Gevormd door een egocentrische sociale orde, hebben de taal van de wetgevende macht, consumentenproducten en de media ons op het pad van onverschilligheid en paniek gebracht. Door middel van technieken om verborgen waarden te onthullen en verhalen te vertellen, kan design ons helpen om essentiële kennis te verwerven over de complexiteit van de natuur, en een lang verloren band opnieuw te doen ontstaan?

14:30 - 15:30 | Bekijk hier 


Driving Dutch Design 2020 - Re-Value

Als de wereld tot stilstand komt, wat blijft er dan belangrijk? Laten we daar samen eens bij stilstaan. Re-Value is een uitnodiging om te herwaarderen. Wij zijn een collectief van 22 ontwerpers, bijeengebracht door het talentontwikkelingsprogramma Driving Dutch Design van ABN AMRO, BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) en DDF (Dutch Design Foundation). We hebben dit jaar onze ontwerpkracht gebundeld om het thema ‘waarde’ te onderzoeken: in podcasts, geschreven artikelen, een virtuele groepsexpo op Dutch Design Week 2020, onze eigen website ddd20.nl en in 6 uitzendingen op DDW TV.

15:30 - 15:45 | Bekijk hier https://ddw.nl/nl/video/188/re-value


Class of 2020

Dutch Design Week nodigde alle Nederlandse design scholen uit om rondom het thema The New Intimacy een expo samen te stellen. Iedere school heeft dat op zijn eigen wijze aangepakt. Sommige kozen er voor een speciale nieuwe expo te cureren en anderen meer een collectie van graudates. Alle expos samen tonen het unieke en de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse design onderwijs. Iedere school heeft daarin zijn eigen nadruk, zijn eigen handtekening, en dat is terug te zien. Toen de fysieke DDW niet meer door ging, besloten vijf van de deelnemende scholen hun fysieke installatie in de scholen te laten zien. In de komende video’s zien jullie dat werk voorbij komen, met uitleg door studenten en curatoren.

16:00 - 16:30 | Bekijk hier 


DDW Talks: Sustainable Products

Design is mede verantwoordelijk voor een overdaad aan producten in ons leven, maar het kan ook een oplossing bieden. Kunnen duurzame materialen ons helpen een betere toekomst op te bouwen? En wat maakt een product duurzaam? Tijdens deze editie van de Sustainable Products Talk richten we ons op glas: zowel op het gebied van materiaal, product als consument, en nodigen we u uit voor een televisieprogramma van een uur om u te verdiepen in de levenscyclus van glas, het steeds schaarser wordende bestanddeel zand, en onze relatie met glas. Breed geadverteerd als een betere keuze dan kunststoffen, maar hoe duurzaam is glas eigenlijk? Een programma van DDW in samenwerking met contentpartner New Material Award en mediapartner Elle Decoration.

17:00 - 18:00 | Bekijk hier 


VPRO - DDW Ambassadeur Talks: Lidewij Edelkoort

Hoe gaat onze toekomst eruitzien? Chris Kijne, Pieter van der Wielen en Koert van Mensvoort gaan in gesprek met belangrijke sprekers die onze toekomst vormgeven of voorspellen. Met onder andere te gast: Lidewij Edelkoort (25 Oktober), Sabine Marcelis (24 Oktober) en Lonneke Gordijn (20 Oktober).

18:05 - 19:05 | Bekijk hier 


Design for a Changing World: China focus programme

Let op: Vanavond wordt het tweede gedeelte van de talk uitgezonden. Bekijk het eerste gedeelte (terug) via deze link.
De conferentie 'Design for a Changing World' biedt toonaangevende ontwerpers, makers en denkers uit het oosten en het westen een platform en toont innovatieve design projecten tussen China en Nederland. De conferentie wordt uitgezonden vanuit de livestream studio in De Effenaar, Eindhoven. De wereld heeft in 2020 een drastische wending genomen, met de huidige pandemie en de urgente bedreigingen voor het milieu en de planeet is de dialoog met China relevanter dan ooit. BIAN 变, wat verandering betekent in het Chinees, verwijst naar de taoïstische "wetenschap van metamorfose" die kan leiden tot positieve verandering en transformatie. Hoe kunnen we design kennis versnellen, uitwisselen en profiteren van een crisis om er meer verenigd, beter en sterker uit te komen? Wij nodigen je uit voor een reis de je leidt van oude Chinese wijsheden op het platteland naar hypermodern design en circulaire technologie in zowel China als Nederland; het samen verkennen van verschillende wegen naar een betere toekomst.

19:05 - 20:05 | Bekijk hier 

Livestreams

Interview DDW2020 Rethinking Plastic | Soowon Chae

Plastic geldt als een goedkoop materiaal, en daarom gooien we het al snel weg. Met alle gevolgen van dien. Hoogste tijd om anders naar plastic te kijken.

10:30 - 11:00 | Bekijk hier 


The Finger Rub Rug: Finger Moulding Workshop

The Finger Rub Rug is een multimedia installatie, bestaande uit een tapijt van 1300 replicas van de vingers van de partner van de kunstenaar. Het tapijt is geplaatst in een daarvoor ontworpen ruimte en de ervaring wordt versterkt door een speciaal gecomponeerde soundtrack.

15:15 - 17:15 | Bekijk hier


HEMA Price winning Award Houtje-Touwtje: behind the scenes

Veel gezinnen herkennen zich in een woonkamer overvol met speelgoed dat amper gebruikt wordt. De Houtje-Touwtje Set inspireert kinderen om creatief te kijken naar en gebruik te maken van alledaagse dingen.

16:00 - 17:00 | Bekijk hier