Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Vluchtelingen tips door Koert van Mensvoort

21 October 2015

Tijdens Dutch Design Week zorgen designers ervoor dat we niet om de huidige vluchtelingen kwestie heen kunnen. Ambassadeur Koert van Mensvoort vind het mooi om te zien dat er zoveel designers zijn die met visies en oplossingen komen rondom de huidige situatie. We zetten alle projecten voor je op een rijtje.

Tijdens Dutch Design Week zorgen designers ervoor dat we niet om de huidige vluchtelingen kwestie heen kunnen. Ambassadeur Koert van Mensvoort vind het mooi om te zien dat er zoveel designers zijn die met visies en oplossingen komen rondom de huidige situatie. Een super urgente maatschappelijke uitdaging waar we de creativiteit van designers in nodig hebben. Daarom zetten we alle projecten voor je op een rijtje. 

Refugees: [Judge - Experience - Share] door Industrial Design TU/e & Necker van Naem

Interactieve expo over vluchtelingen in Nederland: oordeel, ervaar en wissel gedachten uit!

Design For Humanity door VANBLEND

Een design hackathon om nieuwe perspectieven te creëren waarop de vluchtelingen crisis wordt geadresseerd. 

DIT is ook Design - VDMA DIT is een ook Design Dorp door DIT (Do It Together)

REFUGEES is een interactieve expositie die bezoekers laat oordelen, laat ervaren en van gedachten laat wisselen over de huidige vluchtelingen-situatie in ons land. REFUGEES gaat de dialoog aan.

59.5 miljoen en jij door Industrial Design TU/e & Necker van Naem

Ontzettend veel mensen zijn momenteel op de vlucht. Vele tienduizenden zijn onderweg naar een veilige plek in Europa. We zien de schrijnende beelden op televisie, in kranten en via social media. Maar ineens komen die beelden wel erg dichtbij, als vluchtelingen worden gehuisvest in jouw eigen woonwijk.  Hoe is dat? Wie zijn zij? Hoe gaan we daarmee om?

Mind the step door Technische Universiteit Eindhoven & Design United

Healthcare Environment & Activity Design (HEAD) game - Julia Garde

It’s your world

Ons dagelijks afval, de productie van mobiele telefoons, de bacteriën op onze huid of uitgewezen asielzoekers. Het zijn niet meteen de onderwerpen waar we aan denken bij design. Maar toch zijn het net die domeinen waar slim ontwerp of de verbeeldingskracht van design het verschil kunnen maken. It’s Your World brengt vier mini-tentoonstellingen waarin ontwerpers laten zien hoe zij aankijken tegen onze wereld. Hoe we van afval weer waardevolle producten maken bijvoorbeeld, of, hoe de mode industrie van morgen er uit ziet. 

It’s Your World TALK met Let’s Hibernate & Studio Drift

zo 18 okt. 12:30 - 13:30

Hibernate (Alexander de Groot en Bas Timmer) is de trotse presentator van het Sheltersuit! De Sheltersuit is een outdoor product dat is ontwikkeld voor meerdere toepassingen buitenshuis. De Sheltersuit is een hoog rendement oplossing voor dag en nacht, met behulp van de beste kwaliteitsmaterialen. Hibernate richt zich nu op haar stichting, die gratis Sheltersuits biedt voor mensen zonder een huis. Vanwege de vrijgevigheid van haar partners en de donaties van het publiek, is de de Hibernate Foundation in staat om gratis Sheltersuits bieden voor mensen in nood. 

Dutch Design Awards Exhibition

MANON VAN HOECKEL - In Limbo EmbassyIn Limbo Embassy

Een verplaatsbare ambassade voor uitgeprocedeerde asielzoekers 'in limbo': zij die zich tussen wal en schip bevinden. De neutrale ontmoetingsplek creëert een gelegenheid voor ontmoetingen tussen burgers en asielzoekers, voor debat en culturele uitwisseling. Tevens biedt de ambassade asielzoekers de mogelijkheid te werken onder de vrijheid van pers en expressie. Zo wordt een alternatief geboden voor bestaande nieuwsuitingen en krijgt een nu vaak onzichtbare groep een eigen stem en gezicht.

CLEVERºFRANKE - Migration in the census and in the news

In samenwerking met de University of Sheffield en The Migration Observatory brengt dit onderzoeksproject in kaart hoe mensen visualisaties van big data interpreteren. Er zijn twee verschillende visualisaties gemaakt, die beide hetzelfde onderwerp (migratie) verkennen. De ene richt zich op kwantitatieve data gebaseerd op de volkstelling uit 2011, de tweede is gebaseerd op zeven jaar nieuwsaandacht voor migratie.

SUBMARINE CHANNEL - Refugee Republic

Interactieve online documentaire over het dagelijks leven in het Syrische vluchtelingenkamp Domiz in Noord-Irak, waar zo’n 58.000 vluchtelingen onderdak hebben gevonden. Geleidelijk transformeren zij het kamp van een tijdelijk onderkomen naar een geïmproviseerde stad waar mensen wonen en werken, naar school gaan, een bedrijf starten, trouwen, ruziemaken en plezier hebben. In de multimediale mix (tekeningen, foto’s, film, geluid en tekst) van Refugee Republic dwaal je door het kamp, maak je kennis met vluchtelingen en zie je de wereld achter de posters van hulporganisaties.

Graduation Show Design Academy Eindhoven

Stefania Vulpi
 - UNIVERSAL UNCONDITIONAL


Citizenship is a fixed thing, regulated by international laws and agreements. To come from a certain country can be a privilege or a hindrance. Is this fair? Universal Unconditional is a concept that envisions a new idea of citizenship, flexible and temporary. An attempt to balance the current system with more equality, by creating a structure of solidarity and support. What if in the time we spend living abroad we could lend our citizenship to somebody in our country who needs one? What if we could borrow the one that we need? Would be possible? Would it be positive? The debate is open. 

Pim van der Mijl
 - De Voorkamer 

A social design method that, by utilizing individual skills of asylum seekers, creates an actual platform for integration. 

Giuditta Vendrame - “What is the purpose of your visit?” A journey towards the high seas. 

Today the relations between the State, the individual, and physical territory are in flux. I undertook a journey on the Mediterranean Sea to reach an unclaimed, stateless space, a territory that could be considered a zero degree zone. There I collected 50 liters of international waters, to later ship them.