Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Schrijf je in voor Dutch Design Awards 2021!

20 February 2021

漏George&Harrison
De Call for Entries voor Dutch Design Awards 2021 is geopend. Voor het 19e jaar op rij wordt ontwerpend Nederland uitgenodigd om hun beste werk in te sturen v贸贸r 24 april 2020.

Dutch Design Awards

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. Daarmee is DDA een aanjager voor het vak in zijn geheel. Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk 茅n in perspectief geplaatst.

Categorie毛n en criteria

Deelnemen kan in een van de zes hoofdcategorie毛n: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Data & Interaction. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich opgeven voor de Young Designer Award en kun je je als opdrachtgever aanmelden voor de Best Commissioning Award.

Acht vakjury鈥檚 van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige hoofdjury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De vakjury鈥檚 en hoofdjury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.

Schrijf je v贸贸r 24 april in via: dutchdesignawards.nl/inschrijven.

Play video