Zoeken

Sluit zoeken
Updates

De 'Call for Entries' voor DDW21 is open!

14 April 2021

©thonik
Na een volledig virtuele DDW20, gaan we dit jaar voor een fysieke Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven van 16 tot en met 24 oktober. Daarnaast zullen we het festival natuurlijk ook online laden met een online programma. Met het thema ‘The Greater Number’ staat de twintigste editie van DDW in het teken van de zoektocht naar het betere aantal. Je kunt je vanaf nu aanmelden voor deelname aan DDW21.

Meld je nu aan voor DDW21!

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor deelname aan DDW21 in Eindhoven. Via deze pagina kun je je aanmelden en vind je daarnaast alle benodigde informatie over het aanmeldproces, de selectiecriteria, FAQ, de kosten en nog veel meer. Naast het fysieke festival is er een beperkt aantal 3D Viewing Rooms beschikbaar voor het online evenement. Hier zullen we samen met de community invulling aan geven. 

Dutch Design Week 2021

We kijken optimistisch vooruit naar oktober en richten onze DDW-pijlen daarom op een fysiek festival in Eindhoven. Het afgelopen jaar heeft ons laten zien dat het digitale onderdeel van DDW onmisbaar is, maar ook dat het fysieke evenement de kern blijft. DDW staat voor serendipity en toevallige ontmoetingen; nieuwe potentiele opdrachtgevers, relevante samenwerkingspartners en nieuwe ideeën en vergezichten die je onverwachts verrassen en inspireren. Daar willen we dan ook voor gaan. We hopen over ruim zes maanden, verspreid over verschillende locaties, bezoekers te kunnen verwelkomen op een manier die past bij de dan geldende maatregelen met betrekking tot COVID-19. Dit besluit volgt na overleg met de ontwerp community, belangrijke partners en relevante instanties. Vanzelfsprekend liggen er alternatieve scenarios klaar, maar we geloven in de mogelijkheid van een fysiek evenement tegen die tijd.

Het festival zal daarnaast worden ondersteund door een online programma met onder andere de 3D Viewing Rooms en DDW TV die in 2020 voor het eerst werden geïntroduceerd. Beide onderdelen zullen worden herzien en doorontwikkeld, zodat zij goed zullen aansluiten bij de komende editie van DDW.

Play video

DDW21 thema: The Greater Number, de zoektocht naar het betere aantal

Is de weg die we na de coronacrisis op willen gaan dezelfde als die we de afgelopen decennia hebben bewandeld, namelijk een weg gedreven door economische groei? Dat is een vraag die veel mensen zich het afgelopen jaar hebben gesteld. DDW denkt van niet en roept met ‘The Greater Number’ op tot reflectie en verandering. Die verandering zou zich meer moeten richten op sociale waarden en een betere zorg voor de aarde, in plaats van enkel economische waarden. Wellicht moet er minder geconsumeerd worden om minder afval te veroorzaken, moet er worden ingezet op meer duurzame producten, of moet er juist een nieuwe gedragsverandering komen tussen consument en product. Een toekomst waarin voortdurend gezocht wordt naar een beter aantal: soms minder, soms meer maar van hogere kwaliteit en soms simpelweg anders. Ook als het gaat om kansen en inclusiviteit in onze samenleving. Dit alles wordt gevat in het overkoepelende thema ‘The Greater Number’, een zoektocht naar het betere aantal. Met dit thema hoopt DDW deelnemende ontwerpers en partners te inspireren om hun visie te delen aan de hand van verschillende subthema’s rondom de pandemie,welzijnseconomie, het klimaat, inclusiviteit en het ontwerpveld. Lees de volledige motivatie van het DDW21 thema!