Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Dit zijn de ambassadeurs van DDW21!

16 July 2021

2 min. leestijd

Christien Meindertsma & Floris Alkemade ©Martin Dijkstra<br /> Natsai Audrey Chieza ©Toby Coulson
Floris Alkemade, Natsai Audrey Chieza en Christien Meindertsma zijn de ambassadeurs van de 20e editie van Dutch Design Week (DDW). Zij ontwikkelen speciaal voor deze editie 3 unieke werken. Hiermee geven zij hun eigen invulling aan het DDW-thema The Greater Number, onze zoektocht naar het betere getal.

Floris Alkemade

Architect en voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade presenteert namens het College van Rijksadviseurs en samen met World Design Embassies een tentoonstelling in de vorm van een labyrint. Dit doolhof is tijdens DDW21 te bezoeken in het Klokgebouw. Kennismaken met Floris Alkemade? Kijk dit weekend naar VPRO Zomergasten. Op 18 juli opent hij het nieuwe seizoen van dit tv-programma.

Natsai Audrey Chieza

Voor DDW21 ontwikkelt Natsai Audrey Chieza, oprichter en directeur van Faber Futures, het project Bio Stories. Hierin onderzoekt ze de complexe dynamieken rondom synthetische biologie; het ontwerp van levende organismen. Bio Stories is een 3-daags forum waarin Natsai met de Nederlandse ontwerpcommunity in gesprek gaat over wat voor soort relaties we willen hebben met de natuur.

Natsai Audrey Chieza ©Toby Coulson

Christien Meindertsma

Kunstenaar en ontwerper Christien Meindertsma ontwikkelt voor DDW21 Body of Elements, dat de relatie tussen objecten en mensen onderzoekt. In haar werk gaat Meindertsma dieper in op de origine, waarde en betekenis van materialen en producten. De interactieve installatie en tentoonstelling Body of Elements is tijdens DDW21 te zien in Microlab (Strijp-S).