Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

4 Nederlandse winnaars No Waste Challenge

15 July 2021

1 min. leestijd

Eerder dit jaar lanceerde What Design Can Do de No Waste Challenge. Hiervoor nodigde de NGO vernieuwers van over de hele wereld uit om onze relatie met afval radicaal anders vorm te geven. De 16 winnaars van deze wedstrijd zijn nu bekend. En maar liefst 4 ervan zijn Nederlands! Ontdek hun oplossingen voor het anders omgaan met afval.

Nederlandse ontwerpers doen het goed

4 van de winnende oplossingen zijn ingezonden door ontwerpers in Nederland, met als doel om afval in Amsterdam terug te dringen.

Unplastic gebruikt afval van de voedselindustrie en brouwerijen om volledig composteerbare alternatieven voor verpakkingen te maken.

Living Coffin van Bob Hendrix is de eerste biologisch afbreekbare doodskist ter wereld, gemaakt van mycelium schimmels, die binnen 45 dagen in compost verandert. Bob Hendrix werd onlangs ook al genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Young Designer.

Packing Up PFAS biedt bouwmaterialen waarvoor minder bronmaterialen nodig zijn tijdens het productieproces dan bij conventionele producten. En ze halen ook nog eens vervuilende stoffen uit het milieu. Het vierde Nederlandse project richt zich op het voorkomen van afval door zich af te vragen waarom we dingen consumeren.

Clothing Loop gaat de strijd aan met fast fashion door het delen van tassen tweedehands kleding met vrienden of buren makkelijk en leuk te maken.

Benieuwd naar alle winnaars en hun projecten? Bekijk ze allemaal op de website van What Design Can Do. En lees ons magazine-item over de start van de wedstrijd.