Zoeken

Sluit zoeken
Updates

MINI Vision Urbanaut. Een virtuele visie wordt een tastbare realiteit.

07 October 2021

2 min. leestijd

MINI Vision Urbanaut
Naast mobiliteitspartner – met de Design Rides – is MINI ook exposant tijdens deze editie van de Dutch Design Week. Met de MINI Vision Urbanaut toont MINI op de DDW een geheel nieuwe interpretatie van mobiliteit door middel van een innovatieve visie op ruimte.

"Bij MINI zien we het als onze verantwoordelijkheid om de komende jaren de unieke eigenschappen van ons merk te behouden en te ontwikkelen", legt Bernd Körber, hoofd van MINI, uit. “Met onze ogen gericht op de toekomst hebben we met de MINI Vision Urbanaut een idee ontwikkeld hoe we de MINI kenmerken zoals hier, met de focus op ‘Clever Use of Space’ – op een echte MINI manier meenemen naar de toekomst. Het creëert nieuwe mogelijkheden voor de gebruiker die zijn persoonlijke ruimte verplaatst naar de auto en daar een eigen oase creëert in de stad. De MINI Vision Urbanaut laat zien hoe het Clever Use of Space van MINI een antwoord kan bieden op de behoeften van toekomstige steden en verschillende levensstijlen.

β€œHet gevoel van ruimte en de innovatieve materialen vragen er gewoon om gevoeld, gezien en gebruikt te worden” Oliver Heilmer – Hoofd MINI design

Oliver Heilmer, Head of MINI Design voegt toe: “Bij MINI Design denken we dat de beste manier om het algemene concept achter de MINI Vision Urbanaut te begrijpen, is door het te ervaren. Het gevoel van ruimte en de innovatieve materialen vragen er gewoon om gevoeld, gezien en gebruikt te worden. Daarom was het voor ons vanaf het begin erg belangrijk om ook een fysiek model van de MINI Vision Urbanaut te maken. We hebben elk aspect van het model goed bestudeerd en gebouwd, zodat mensen alle facetten van de MINI Vision Urbanaut kunnen ervaren.

Naast het brede scala aan toepassingen, focust de MINI Vision Urbanaut ook op duurzaamheid – en dit is direct te zien en te ervaren in verschillende aspecten van het voertuig.

De MINI Vision Urbanaut is te zien tijdens DDW 2021 in het Klokgebouw (Strijp-S)