Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Routes, routes, routes!

08 October 2021

5 min. leestijd

DDW19 © Boudewijn Bollmann
Met zoveel ontwerpers, projecten en locaties is het soms lastig door de bomen het bos te zien. Dat snappen we heel goed, en daarom hebben we verschillende routes in het leven geroepen! Kies een thema dat bij jouw interesse past. Bekijk welke projecten je kunt bekijken op deze route en ga op pad. Te voet of met de bus. En route!

Eco Pioneers
Ingrijpen in de natuur. Producten ontwerpen met biologische materialen. Of ecologisch ontwerpen voor de wereld om ons heen. Veel is mogelijk. 

Ontdek het in Eco Pioneers

Designing Society
Design als gereedschap om de wereld te verbeteren. Of in ieder geval een poging te wagen. Maatschappelijke problemen zijn niet zomaar opgelost, maar ontwerp kan daar wel een steentje aan bijdragen.

Ontdek het in Design Society

Future Cities
Steden staan voor enorme uitdagingen. De energietransitie, klimaatadaptatie en, last but not least, de enorme uitdaging om huizen te bouwen. Hoe innoveren we gebouwen en ruimtes in de stad?

Ontdek het in Future Cities

Adapted Realities
Als samenleving staan we voor een heleboel uitdagingen: klimaatverandering, gezondheid, sociale ongelijkheid. Hoe kunnen nieuwe vormen van design onze fysieke en virtuele wereld verbeteren en helpen deze uitdagingen aan te gaan?

Ontdek het in Adapted Realities

Connected Living
Door COVID-19 groeide het verlangen om van onze directe omgeving een ruimte te maken waarin we comfortabel leven, werken en spelen. Ontwerpers nemen het voortouw om technische en duurzame oplossingen te vinden voor dit nieuwe tijdperk.

Ontdek het in Connected Living

Contemporary Icons
Designobjecten spelen een steeds veranderende rol in de wereld van galeries en tentoonstellingen. Wat is er te zien aan hedendaags productontwerp op DDW?

Ontdek het in Contemporary Icons

Sustainable Products
Design is deels verantwoordelijk voor de overvloed aan producten in ons leven, maar het biedt ook de oplossing. Ontdek de ontwerpers die radicale processen en materialen gebruiken.

Ontdek het in Sustainable Products

Interactive Experiences
Digitale technologieën blijven zich ontwikkelen en er wordt op grote schaal geëxperimenteerd met design. Welke belevingen zijn er op DDW te vinden?

Ontdek het in Interactive Experiences

The Greater Number
Meer is niet altijd beter. Maar minder is ook niet per se het antwoord. Wat is het beste voor onze samenleving, voor onze planeet?

Ontdek het in The Greater Number

Things that Matter
Wat is de waarde van ontwerp en wanneer doet iets ertoe? De relatie tussen mens en product ligt onder het vergrootglas. 

Ontdek het in Things that Matter

One size won’t fit all
De noodzaak van een inclusieve en diverse samenleving wordt steeds duidelijker. Hoe richten we onze maatschappij zo in dat iedereen zich thuisvoelt?

Ontdek het in One size won’t fit all

It’s in our nature
Wat is onze relatie met de natuur? Hoe ontworpen we daarvoor? En hoe zit het met werken met levend materiaal?

Ontdek het in It’s in our nature

Cabinet of Collaborations
Samenwerken maakt sterker. Als ontwerpers aan de slag gaan met en voor het bedrijfsleven en de industrie ontstaat een interessante wisselwerking aan beide kanten. 

Ontdek het in Cabinet of Collaborations