Zoeken

Sluit zoeken
Updates

MINI Head of Design Oliver Heilmer over de toekomst van MINI

13 October 2021

3 min. leestijd

Oliver Heilmer, Hoofdontwerper MINI
Het initiële idee voor de eerste MINI was al gebaseerd op een duurzaam principe. Bedacht midden in de oliecrisis, bood de gezinsauto maximale ruimte en rijplezier, terwijl het gebruik van materialen en middelen tot een minimum werd beperkt. De klassieke MINI liet zien hoeveel méér je kunt doen met minder – voordat iemand het ook maar over duurzaamheid had. Reductie was destijds een belangrijk aspect en is daarom al sinds het begin van het merk een integraal onderdeel van de MINI-mentaliteit.

Oliver Heilmer, Head of Design bij MINI sinds 2017 vertelt erover. "We brengen het op duurzaamheid gebaseerde concept van de eerste MINI verder in de toekomst met de MINI Vision Urbanaut – onze visie voor een ruim, multifunctioneel MINI-model", zegt Oliver. “Ook deze MINI biedt maximale ruimte op een kleine footprint. En hij is veelzijdiger dan ooit. Bovendien bevat het interieur volledig gerecyclede materialen en hebben we leer en chroom helemaal vermeden.”

“In de toekomst willen we dat mensen MINI vooral als een beleving zien. Reductie – weglaten – staat bij ons centraal. Maar dat betekent op geen enkele manier dat je zonder iets zit of iets mist. Het weglaten schept juist ruimte voor maximale emotie. In plaats van "Waar kunnen we meer van doen?", richten we ons op "Wat is echt nodig voor de klant om een ​​persoonlijke band met zijn MINI te kunnen en willen vormen?". Wij zien MINI in de toekomst als een soort ‘partner in crime’. Deze persoonlijke benadering staat bij MINI centraal: de klant moet zichzelf in zijn MINI zien en een nog sterkere band kunnen opbouwen dan nu het geval is.

Heeft elektrificatie een nieuwe benadering van design geopend? Of zelfs een nieuw soort emotie?

“Zeker. De algehele ervaring is alles. Elektrificatie geeft ons het startpunt om fundamenteel anders over dingen na te denken – en niet alleen in esthetische zin. Simpel gezegd, het stelt ons in staat om nieuwe werelden te verkennen. Wat we proberen te doen om vooruit te kijken, is de zintuiglijke interactie van verschillende ontwerpelementen, zoals de styling, het geluid of de geur van een voertuig, op een coherente manier in de MINI te brengen."