Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Open Call voor BAD AWARD

31 January 2022

3 min. leestijd

Michael Sedbon, Expo Polarities | Fotografie © Boudewijn Bollmann
Meld je nu aan voor de Bio Art & Design (BAD) Award 2022.

Ben jij een pas afgestudeerde kunstenaar of ontwerper met interesse in bio art & design? Heb je een creatief, geestverruimend idee dat de grenzen tussen kunst en wetenschap opzoekt? En wil je dat idee tot leven laten komen in nauwe samenwerking met een vooraanstaand Nederlands onderzoeksinstituut? Meld je dan nu aan voor de Bio Art & Design (BAD) Award 2022!

Maar liefst 3 winnende teams krijgen elk €25.000 om hun projecten te realiseren. En elk van hen wordt tentoongesteld naast andere intrigerende biokunst- en designwerken in Eindhoven.

BAD Award

De jaarlijkse Bio Art & Design (BAD) Award stimuleert opkomende ontwerpers en kunstenaars zich te verdiepen in de wereld van bio art en design, en nieuw multidisciplinair werk te produceren. Dit kan betrekking hebben op tal van gebieden. Denk aan duurzaamheid, voeding en gezondheid. Maar ook biotechnologie, tuinbouw en landbouw. Van nieuwe materialen tot ethiek en van moleculen tot het universum en elke bio-entiteit daartussenin, natuurlijk en synthetisch.

Sinds 2022 wordt de BAD Award mogelijk gemaakt en ondersteund door een samenwerkingsconsortium van culturele partners uit Eindhoven: BioArt Laboratories, Dutch Design Foundation, MU Hybride Kunsthuis, en Next Nature Network.

Schrijf nu in!

De aanvragen kunnen tot uiterlijk dinsdag 15 maart 2022 (deadline 23.59, CET) worden ingediend, via het online inschrijfsysteem op badaward.nl. Als je vragen hebt, neem dan contact op met badaward@mu.nl.