Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Catawiki breidt partnerschap uit met Dutch Design Foundation

20 October 2022

4 min. leestijd

Rive Roshan - mirror panel ©Catawiki
Dutch Design Foundation en Catawiki slaan dit jaar opnieuw de handen ineen: voor de DDW Talks ‘Contemporary Icons’, Dutch Design Week x Catawiki veiling en dit jaar ook met een extra award bij Dutch Design Awards.

Catawiki is de toonaangevende online marktplaats voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Elke week worden er meer dan 75.000 objecten ter veiling aangeboden aan een wereldwijd online publiek. Ontwerpers kunnen via Catawiki hun ontwerpen veilen, variërend van een prototype tot hele collecties. Door samen te werken met Dutch Design Foundation, hopen beide organisaties de band tussen koper en verkoper, ontwerper en verzamelaar te versterken, online en offline.

Contemporary Icons ©Cleo Goossens

DDW Talks: Contemporary Icons

Deze talk - op donderdag 27 oktober – is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van design, kunst, verzamelbaar design en de business achter on- en offline veilinghuizen. Alison Moss, editor bij Geste/s, leidt de discussie en verkent de raakvlakken tussen design en kunst en trends in hedendaags verzamelen. De sprekers zijn hedendaagse ontwerpers, waaronder Carla Joachim en Jordan Morineau van Studio Joachim-Morineau, en ontwerper Alice Pandolfo. Naast sprekers van Catawiki, waaronder ontwerpexpert Eléonore Floret.

DDW Talk: Contemporary Icons vindt plaats in Fifth, op 27 oktober van 16.30 tot 19.00 uur.

Room divider - VANTOT ©Catawiki

Dutch Design Week x Catawiki-veiling

DDW is het grootste designevenement in Noord-Europa en toont het werk van meer dan 2.600 ontwerpers. Dit jaar organiseert Catawiki samen met Dutch Design Week  opnieuw een veiling van hedendaags en iconisch werk van verschillende prominente en opkomende DDW-ontwerper. Met werk van VANTOT, Teun Zwets, THE EMPTY DINNER, Michela Castagnaro, Alice Pandolfo, Ontwerpduo, Dae Uk Kim, Rive Shohan en Leo Maher.

De DDW x Catawiki-veiling loopt van 17-30 oktober en is live te volgen op Catawiki.com.

Pierre Castignola - Cabinet - Copytopia

Dutch Design Awards x Catawiki

Dit jaar wordt voor het eerst de DDA x Catawiki Award uitgereikt aan een van de 24 genomineerden voor Dutch Design Awards op donderdag 27 oktober 2022. Naast een geldprijs en professionele fotoshoot wordt de winnaar uitgebreid uitgelicht op de Catawiki marktplaats.