Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Dutch Design Foundation sluit partnership met Secrid en What Design Can Do

19 October 2022

Secrid Talent Podium © Secrid
Om de verandering naar een meer circulaire samenleving een boost te geven, sluit Dutch Design Foundation (DFF) een partnership met het Nederlandse pocketwearmerk Secrid en What Design Can Do (WDCD).

De samenwerking is gestoeld op de gedeelde visie dat de kracht van creativiteit cruciaal is voor een duurzamere industrie en betere producten.

Secrid Talent Podium

De samenwerking resulteert meteen in actie: tijdens Dutch Design Week staan veelbelovende ontwerpers met veranderkracht in de spotlight op het Secrid Talent Podium (Klokgebouw). Deze elf ontwerpers zijn geselecteerd als voorlopers op het gebied van evolutionair productontwerp:

Naast een podium tijdens DDW ontvangen de ontwerpers van Secrid een financiële ondersteuning van 7.777,77 euro. Het getal zeven staat symbool voor de zeven invalshoeken van de holistische ontwerpvisie van Secrid. Secrid investeert één procent van haar omzet in het inspireren, verbinden en ondersteunen van de volgende generatie ontwerpers die vanuit deze filosofie de industrie helpen verduurzamen.

Secrid Talent Podium LIVE

Op vrijdag 28 oktober presenteert Secrid nog een programma voor de nieuwe generatie duurzame productontwerpers: Secrid Talent Podium LIVE. Tijdens deze LIVE talk deelt René van Geer (CEO & Creative Director Secrid) duurzaamheiddilemma's van Secrid en geven ontwerpers Tom van Soest, Nienke Hoogvliet, Vivian Erdtsieck en Ermi van Oers  inzicht in hun aanpak, proces en uitdagingen. Ze gaan met elkaar en het publiek in gesprek, om van elkaar te kunnen leren en te inspireren. Bekijk het programma voor Secrid Talent Podium LIVE en reserveer hier een ticket! 

Tijdens dit evenement wordt ook de lancering de Make it Circular Challenge van What Design Can Do gepresenteerd. Het inzenden van ontwerpen voor de Make It Circular Challenge is mogelijk sinds 11 oktober en kan tot januari 2023.