Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Lessons Learned - een podcast van Dutch Design Week & ArchDaily

22 October 2022

Lessons Learned is een podcast van Dutch Design Week en ArchDaily. In elke aflevering koppelen we jong talent aan een doorgewinterde ontwerper om hun praktijk door te ontwikkelen en om van de fouten uit hun verleden te leren. Het jonge talent stelt één prangende vraag en de ontwerpers delen hun learnings en hun grootste fuck-ups.

Fides Lapidaire x Marjan van Aubel

In de eerste aflevering spreekt social designer Fides Lapidaire in gesprek met DDW22 ambassadeur Marjan van Aubel, solar designer en oprichter van de solar movement. Fides bouwt nu al een tijdje met haar Stichting Rondgang aan het sluiten van de voedselkringloop. Haar project De Shit Show maakt duidelijk dat van de poep en plas van mensen hoogwaardig compost voor landbouw kan worden gemaakt: van kont tot mond! Fides’ belangrijkste vragen aan Marjan: hoe kan ik ervoor zorgen dat belangrijke partners dit serieus nemen? En: hoe overtuig je de juiste mensen om samen met jou te bouwen aan een betere toekomst voor de landbouw en het milieu?

Luister de podcast

Absence Bench (Grief Space) ©Karn Kraiprasit

Alisha Phichitsingh x Formafantasma

In de tweede aflevering gaat beginnend kunstenaar en ontwerper Alisha Phichitsingh in gesprek met ontwerpduo extraordinaire en DDW ambassadeurs Andrea Trimarchi and Simone Farresin, beter bekend als Formafantasma. Alisha presenteert met haar studio The Empty Dinner in de expositie Grief Space een serie meubels en objecten die uitdrukking geven aan haar verdriet om het verlies van haar vader. Als kunstenaar worstelt Alisha met het idee dat haar werk alleen voor een kleine groep welvarende verzamelaars toegankelijk is. Haar voornaamste vraag aan Formafantasma: hoe kan ik een goede balans vinden tussen het creëren van exclusieve kunstwerken en het creëren van toegankelijke designobjecten voor een breder publiek?

Luister de podcast.