Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Future Series #9: Start-ups in design op vrijdag 1 december

07 November 2017

Deze editie van Future Series, met als thema Start-ups in Design, staat in het teken van het verschil dat design kan maken in het starten van een bedrijf. Hoe ga je van creatief idee naar een schaalbaar businessmodel? In hoeverre kan goed ontwerp waarde toevoegen aan een bedrijf? En kan design-thinking helpen bij het organiseren van een start-up?

Met de design talkshow Future Series presenteert Dutch Design Foundation, de organisator achter Dutch Design Week, inspirerende projecten en veelbelovende design perspectieven door het jaar heen. Voor deze negende editie is samen met partners Pakhuis de Zwijger en De Volkskrant een speciaal programma samengesteld. De avond met als thema Start-ups in Design staat in het teken van het verschil dat design kan maken in het starten van een bedrijf. Hoe ga je van creatief idee naar een schaalbaar businessmodel? In hoeverre kan goed ontwerp waarde toevoegen aan een bedrijf? En kan design-thinking helpen bij het organiseren van een start-up?

Programma
Hoofdgast is Floris Schoonderbeek, bij het grote publiek bekend van design label Weltevree en de Dutchtub, maar samen met Studio Sinds 1416 ook de ontwerper van de lolo: een laadpaal voor elektrische auto’s. Speciaal voor deze avond nodigt hij bovendien drie gasten uit: StoneCycling, die met hun start-up voor ‘waste based bricks’ inmiddels succesvol de bouwwereld betreden en founder van NewMotion Alef Arendsen, die zal toelichten welke rol hij als investeerder en ondernemer ziet voor ontwerpers. De derde gast wordt binnenkort bekendgemaakt. De presentatie is in handen van designjournalist Jeroen Junte.

Meer info en aanmelden
Dit evenement is Nederlands gesproken. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan. Gelieve je deelname zo snel mogelijk bevestigen, er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meer informatie over het evenement en de sprekers vind je hier.

 

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Datum: Vrijdag 1 december, vanaf 20.00 uur