Zoeken

Sluit zoeken
Updates

I.M. Piet Bergman (1974 – 2023)

01 May 2023

Piet Bergman, 2022 © Wouter Hendriks
Stampiet, Piet Friet, Pierre Camembert, De Frietshow, Papzakken: jarenlang ging er geen DDW voorbij zonder Piet Bergman’s culinaire avonturen.

Zelfs toen Dutch Design Week in 2020 door corona niet in de stad kon neerstrijken, ging Piet wél door en organiseerde met kompanen Steye van Dam en Mander Liefting DDW-Afhaal-TV. Afgelopen jaar betrok hij met Maarten Klinkenbijl de Portiersloge / The New Block, waar opnieuw zijn ouders en vrienden aardappelen schilden voor zijn fameuze frieten, naar het zou blijken helaas voor de laatste keer.

Wie de afgelopen tien jaar bij DDW betrokken was - als deelnemer of bezoeker - kon nauwelijks om Piet heen. Er blijft dan ook een lege plek achter in onze DDW en ontwerp community. Het team van Dutch Design Foundation is in gedachten bij zijn familie en vrienden. We gaan je missen, Piet! 

DDW Afhaal TV (2020), © Wouter Hendriks
DDW Afhaal TV (2020), © Max Kneefel
What if Lab: Lockdown Brigade (2021), © Oscar Vinck

“Sinds jaar en dag serveert de oer-Eindhovense selfmade chef Piet Bergman licht verwonderende foodconcepts: settings waarin de verbindende werking van een deugdelijke, vers bereide maaltijd centraal staat. Wat begon als een reeks culinaire incidenten, groeide uit tot een internationaal opererend familiebedrijf dat zonder vrienden, kennissen en ‘Papapiet’ nooit had kunnen bestaan.”

Piet Bergman, programma DDW21

Stampiet (2012) © Boudewijn Bollmann
De Frietshow met Steye van Dam (2017), © Wouter Hendriks