Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Design Ride chauffeur Nico: “Ieder jaar in oktober neem ik één week vrij"

25 October 2023

© Renault Design Rides - DDW23 - about.today
In het dagelijks leven brengt Nico medicatie rond, naar mensen thuis en naar zorginstellingen, maar ook om de bevoorrading van verpleeghuizen en apotheken op peil te houden. Maar er is één week in het jaar waarop Nico in een andere rol kruipt: die van chauffeur tijdens Dutch Design Week (DDW). Nico aan het woord:

Negen jaar Design Rides

“Dit jaar wordt alweer mijn negende jaar. Mijn zwager deed al vanaf het begin mee, toen de eerste Design Rides op de proppen kwamen. De locaties kwamen verder uit elkaar te liggen en er was behoefte aan een nieuw vervoermiddel tijdens DDW. 'Jij vindt autorijden leuk, het is gezellig: dat is echt iets voor jou!’ zei hij altijd. Maar het ging niet samen met mijn werk van destijds. Toen kwam ik een paar maanden zonder werk te zitten, ik ben ingestapt en eigenlijk al die tijd blijven hangen. Toen ik begon bij mijn nieuwe baas heb ik tegen hem gezegd: ik kom hier graag werken maar onder één voorwaarde, ieder jaar wil ik in oktober één week vrij.”

Het rustpuntje van DDW

“Als Design Ride is het altijd een verrassing wie of wat je in de auto krijgt, waar ze vandaan komen. Dat is heel leuk en gezellig en het maakt het ook een beetje spannend. Ik merk ook dat de Design Rides echt even een rustpuntje zijn voor bezoekers. Even zitten, van de ene locatie naar de andere.”

Flinke ontwikkelingen

“Sinds vorig jaar ben ik de chauffeur van Miriam van der Lubbe (het creatieve hoofd van Dutch Design Week). Miriam zocht iemand die alle negen dagen aanwezig was. Dat was het eerste jaar van allebei de kanten goed bevallen, dus doe ik het dit jaar weer.”

© Renault Design Rides - DDW23 - Max Kneefel

“De elektrische Renault Megane van dit jaar is een fijne auto. Hij zit hoger, wat het in- en uitstappen gemakkelijk maakt. Dat is erg prettig. Ik probeer ook graag even alle techniek in de auto uit en dan merk je toch dat er flink wordt doorontwikkeld. Ook het panoramadak is erg luxe. Dat heeft de bedrijfsauto waar ik normaal gesproken in rijdt niet!”

De gedachtegang achter het design

“Als Miriam bijvoorbeeld een evenement bijwoont, geeft me dat soms net iets meer tijd om zelf projecten te zien, dat is erg leuk! Ik ben al bij het Van Abbemuseum gaan kijken, in Microlab en het Koelhuis. De ervaring in het Koelhuis is heel apart, je wisselt je schoenen om voor laarzen en loopt zo het water in. Er zitten hele leuke projecten bij! Het is altijd leuk om de diversiteit te zien en welke gedachtegang erachter zit.”