Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Stel je voor… dat we écht op een andere manier leren kijken naar de toekomst

18 January 2024

VPRO Tegenlicht x DDW Live
Stel je voor… dat we met ontwerpkracht de toekomst op een andere, betere manier kunnen vormgeven. Dat we zo gaan ontwerpen en consumeren, dat we geen afval meer hebben, geen nieuwe grondstoffen meer hoeven te delven, dat we spullen oneindig gebruiken door er steeds iets nieuws van te maken. Stel je voor… dat we écht op een andere manier leren kijken naar de toekomst?

VPRO Tegenlicht en Dutch Design Week (DDW) sloegen op zondag 22 oktober 2023 de handen ineen voor een interactieve liveshow: samen met ontwerpers, experts én publiek zochten we naar oplossingen voor de wegwerpmaatschappij.

Ontwerper en Dutch Design Award winnaar Christien Meindertsma, fotograaf Kadir van Lohuizen en productontwerper Tjeerd Veenhoven prikkelen het publiek met hun ontwerp, foto’s en visie om een einde te maken aan de wegwerpmaatschappij. Social design studio Muzus serveert je de duivelse dilemma’s van systeemverandering, en vraagt: wat zou jij doen? We bieden een podium aan jonge talenten van de Technische Universiteit Eindhoven en de Design Academy die het radicaal anders gaan doen. Moeten er überhaupt nog wel nieuwe producten ontworpen worden? Ga mee op onderzoek in bovenstaande video.