Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Jess Redgrave: “We gaan geen enkel probleem oplossen door vast te blijven houden aan onze bestaande manier van denken”

15 February 2024

Jess Redgrave - Secrid © Blickfänger
Zonnebloemen kunnen onze afhankelijkheid van katoen verminderen en de milieuschade van katoenproductie in de mode-industrie inperken. In haar project ClimaFibre werkt Jess Redgrave aan een hoogwaardig nieuw materiaal op basis van reststromen uit de teelt van zonnebloemolie en zonnebloemen die groeien als tussengewas in de regeneratieve voedselteelt. De hele bloem kan gebruikt worden voor textielvezels, pigmenten en een waterdichte coating voor bijvoorbeeld een regenjas.
Play video

Jess Redgrave was een van de zeven talentvolle ontwerpers die tijdens Dutch Design Week 2023 in de schijnwerpers stonden op het Secrid Talent Podium in het Klokgebouw, een samenwerking tussen Secrid en Dutch Design Foundation. 

Lees het interview met Jess Redgrave →

Naast het podium ontvangt elk van de zeven ontwerpers coaching en een geldbedrag. Zo ondersteunt het Secrid Talent Podium talentvolle ontwerpers in het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een duurzame toekomst. We bouwen aan een beweging, die de focus van de industrie helpt verschuiven van méér produceren naar béter. Samen geloven we in design as a force for good.