Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Frans van Rooijen & Michael Sailer: “We moeten onze omgang met hout gaan omzetten in daadwerkelijk circulair gebruik. En snel ook”

22 February 2024

Frans van Rooijen & Michael Sailer - Funghi Force - Secrid © Anouk Moerman
Hout is een prachtig natuurproduct, maar heeft, eenmaal gekapt, bescherming nodig tegen weersomstandigheden. Hiervoor schilderen, beitsen of impregneren we het hout, maar deze producten bestaan vooral uit chemische stoffen. Hierdoor kan het hout niet worden gerecycled en komen giftige stoffen in de natuur terecht.
Play video

Ondernemer Frans van Rooijen en wetenschapper dr. Michael Sailer brengen een beits op de markt, Funghi Force, die is gemaakt voor natuurlijke grondstoffen. Onschadelijke schimmels vormen samen met lijnolie een biologische beschermlaag tegen zon en water. De biofinish is door een natuurlijk proces in staat om zichzelf te herstellen bij beschadigingen en kan volledig circulair in de natuur worden opgenomen. 

Lees het interview met Frans van Rooijen

Frans van Rooijen & Michael Sailer zijn onderdeel van een groep talentvolle ontwerpers die tijdens Dutch Design Week 2023 in de schijnwerpers stonden op het Secrid Talent Podium in het Klokgebouw, een samenwerking tussen Secrid en Dutch Design Foundation. 

Naast het podium ontving elk van de ontwerpers coaching en een geldbedrag. Zo ondersteunt het Secrid Talent Podium talentvolle ontwerpers in het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een duurzame toekomst. We bouwen aan een beweging, die de focus van de industrie helpt verschuiven van méér produceren naar béter. Samen geloven we in design as a force for good.