Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Reinier Bosch & Marloes van Heteren: “Met de collectie die we nu hebben, hebben we voor architecten en designers een waanzinnig mooie snoepwinkel bedacht”

29 February 2024

Reinier Bosch & Marloes van Heteren - Solarix - Secrid © Anouk Moerman
Zonnepanelen op daken zijn vaak weinig aantrekkelijk en leveren bovendien onvoldoende stroom voor het realiseren van energieneutrale gebouwen en steden. Gevels bieden een enorm onbenut oppervlak waar de zon op schijnt, maar vragen ook om een prettige aanblik.
Play video

Solarix is ontstaan vanuit een gezamenlijke ambitie van Reinier Bosch (productontwerper, kunstenaar) en Marloes van Heteren (architect). Solarix ontwerpt en produceert esthetische zonnepanelen als gevelbekleding. Met een unieke kleurtechnologie, designcollectie en bijbehorend montagesysteem bieden zij een solar oplossing waarmee architecten op gevels vrij kunnen vormgeven. Zo brengen zij twee markten samen die normaal volledig los van elkaar opereren, de bouw en de solar industrie.

Lees het interview met Marloes van Heteren →

Reinier Bosch en Marloes van Heteren zijn onderdeel van een groep talentvolle ontwerpers die tijdens Dutch Design Week 2023 in de schijnwerpers stonden op het Secrid Talent Podium in het Klokgebouw, een samenwerking tussen Secrid en Dutch Design Foundation. 

Naast het podium ontving elk van de ontwerpers coaching en een geldbedrag. Zo ondersteunt het Secrid Talent Podium talentvolle ontwerpers in het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een duurzame toekomst. We bouwen aan een beweging, die de focus van de industrie helpt verschuiven van méér produceren naar béter. Samen geloven we in design as a force for good.