Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Plotting Bio Art & Design

06 March 2024

Reach - Karel van Laere © Alex Heuvink
Dit lange weekend vult MU Hybrid Art House de tentoonstelling Plotting Patterns and Portals aan met een publieksprogramma bestaande uit lezingen, film en workshops.

Evening of Close Encounters

Donderdag 7 maart

Met hun BAD Award-winnende project Close Encounters with Inner Aliens verdiepen de Taiwanese social designer Hung Lu Chan en de neurowetenschappers Floris de Lange, Floortje Bouwkamp en Matthias Ekman van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour zich in het thema van innerlijke buitenaardse ontmoetingen, waarbij ze fMRI en AI gebruiken om onze interne visuele beelden van andere werelden te analyseren en te onderzoeken.

Reach

Vrijdag 8 maart

Karel van Laere integreerde zijn observaties van chirurgen met laparoscopische instrumenten in het multimediale kunstwerk "Reach", waarbij een team van artiesten live werkt met deze instrumenten om stemmen hoorbaar te maken in een voortdurende improvisatie. In zijn werk staat het menselijk lichaam centraal, altijd onderhevig aan de situatie van het moment.


HAVE WE MET? 

Zondag 10 maart

Hoe blijven we met elkaar in gesprek in een verdeelde wereld, waar verschillen alsmaar groter lijken te worden? En hoe kunnen we ondanks de snelheid van de wetenschap, technologie en social media een flexibele houding aannemen, waar onze mening altijd kan en mag veranderen? Doe als duo mee aan ‘HAVE WE MET?’ in MU Hybrid Art House. De plek waar de grenzen tussen verschillende mensen, dingen en ideeën wat zachter mogen zijn? 


re-c(o)unting

Zondag 10 maart

re-c(O)unting onderzoekt de transformatie van kennisproductie, onthult de impact van transgenerationeel trauma, en deconstrueert binarismen tussen natuur-technologie, wetenschap-spiritualiteit en man-vrouw, met focus op koloniale geschiedenis en geneeskunde. Het resultaat: een essayfilm en intense live performance, gepresenteerd in een anatomisch theater-installatie, waarbij het lichaam wordt onderzocht als een daad van toe-eigening.


Meer info en tickets