Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Open Call: Dutch Design Week zoekt grootse projecten voor in de openbare ruimte

11 March 2024

Solar Pavilion - Marjan van Aubel & V8 Architects - Ketelhuisplein - DDW22 © about.today
Ben jij, zijn jullie of is jouw opdrachtgever aan de slag met een groots project, expositie of installatie en zoek je publiek én ruimte? Presenteer jouw werk op een van de meest in het oog springende pleinen op Dutch Design Week 2024, van 19 tot en met 27 oktober.

Open call

Dutch Design Week zet een open call uit voor projecten in de openbare ruimte. We zijn op zoek naar grote projecten, omvangrijke objecten of installaties of speciale presentaties die kunnen landen op bijvoorbeeld het Stadhuisplein, de Markt of het Ketelhuisplein in Eindhoven; de meest zichtbare pleinen in de stad. Projecten die een plek en publiek verdienen zoals dat van DDW! Eerdere edities debuteerden bijvoorbeeld The Exploded View Beyond Building, People's Pavilion van Overtreders W en Bureau SLA en de Stoelendans van Waag Futurelab. Ook schitterde het Solar Pavilion van Marjan van Aubel en V8 Architects al op het Ketelhuisplein. DDW is op zoek naar vergelijkbare, of juist héél andere grootse projecten.

Stoelendans - Waag Futurelab - Ketelhuisplein - DDW22
© Max Kneefel

Criteria

Dutch Design Week is er voor ontwerpers met alle mogelijke achtergronden en wil als evenement zowel een breed beeld geven van het ontwerpveld als realistisch weergeven wat er speelt in de maatschappij. Met die diversiteit en meerstemmigheid houdt het programma- en communityteam rekening bij de beoordeling van alle aanmeldingen.

We zijn op zoek naar ontwerpers van allerlei achtergronden en expertises: van architecten en kunstenaars tot designers en onderzoekers. Heb jij een spectaculair project of installatie, geschikt voor een van onze zichtlocaties? We denken graag  mee over hoe we er samen de schouders onder kunnen zetten om dat project te realiseren op DDW24! 

Deliverables

  • Titel
  • Gepresenteerd door
  • Korte motivatie aanmelding (300 woorden)
  • Korte projectomschrijving (300 woorden)
  • Aantal vierkante meters
  • Schetsen of foto's expositie
  • Contactgegevens aanmelder

Geïnteresseerden kunnen hun projectomschrijving en bovenstaande specificaties van 11 maart tot en met 15 april 2024 mailen aan: programme@dutchdesignfoundation.com. Vermeld in het onderwerp: Groots project DDW24. 

Dutch Design Week

Dutch Design Week (DDW) is hét platform voor kwalitatief ontwerp. Dutch Design Week gaat over het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Dutch Design Week opent, inspireert, deelt en verbindt. Tijdens het negendaagse evenement staat Eindhoven volledig in het teken van design, waarbij alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen. De nadruk ligt op expertise en talent, experiment, innovatie en cross-overs.

Contact

Heb je vragen? Neem contact op met het programma team van Dutch Design Week via programme@dutchdesignfoundation.com.