Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Luisa Kahlfeldt: “We werken hard aan het opbouwen van een gemeenschap van bewuste ouders”

14 March 2024

Luisa Kahlfeldt - SumoBaby - Secrid © Anouk Moerman
Alleen al in de EU worden elke dag 17 miljoen wegwerpluiers weggegooid en het duurt ongeveer 500 jaar voordat ze volledig zijn afgebroken. Ook zijn de synthetische materialen niet ideaal voor de babyhuid. Veel ouders zijn zich bewust van de verspilling die ze veroorzaken, maar de alternatieven zijn meestal onpraktisch of tijdrovend. We spraken met Luisa over haar liefde voor goed design, duurzaamheidsdilemma's en hoe zelfs kleine veranderingen in ons consumentengedrag een groot verschil kunnen maken.

Luisa Kahlfeldt brengt een hoogwaardige luier op de markt die het luiergebruik van een baby terugbrengt van ongeveer 5.000 naar 25 luiers. De herbruikbare Sumo-luier, inclusief een eenvoudige oplossing voor het wassen, is aantrekkelijk vormgegeven en veel beter voor gevoelige babybillen.  

Lees het interview met Luisa Kahlfeldt →

Luisa Kahlfeldt was een van de zeven talentvolle ontwerpers die tijdens Dutch Design Week 2023 in de schijnwerpers stonden op het Secrid Talent Podium in het Klokgebouw, een samenwerking tussen Secrid en Dutch Design Foundation. 

Naast het podium ontvangt elk van de zeven ontwerpers coaching en een geldbedrag. Zo ondersteunt het Secrid Talent Podium talentvolle ontwerpers in het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een duurzame toekomst. We bouwen aan een beweging, die de focus van de industrie helpt verschuiven van mĂ©Ă©r produceren naar bĂ©ter. Samen geloven we in design as a force for good.Â