Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Kimia Amir-Moazami: “Gebruik je zintuigen!”

26 March 2024

Kimia Amir-Moazami - Vorkoster - Secrid © Anouk Moerman
Wereldwijd wordt veel voedsel weggegooid omdat de houdbaarheidsdatum op de verpakking is verstreken, terwijl de kwaliteit vaak nog goed is. In de huidige maatschappij gaan we veel minder af op onze zintuigen om te zien, proeven of ruiken of iets nog goed is om te eten. Met als resultaat dat 60% van de totale voedselverspilling thuis plaatsvindt.

Om voedselverspilling tegen te gaan, werkt Kimia Amir-Moazmi aan een product waarmee consumenten zelf kunnen zien of voedsel nog veilig is om te eten: Vorkoster. Vorkoster is geïnspireerd op een gewoon keukenbord dat we vaak gebruiken om voedsel in de koelkast af te dekken, deze past op elke kom of bakje. Het hoofdbestanddeel is een folie die reageert op de PH-waarde van het eten dat wordt afgedekt. Door van kleur te veranderen, kun je zien of eiwithoudend voedsel nog eetbaar of al bedorven is. 


Lees het interview met Kimia Amir-Moazami


Kimia Amir-Moazami was een van de zeven talentvolle ontwerpers die tijdens Dutch Design Week 2023 in de schijnwerpers stonden op het Secrid Talent Podium in het Klokgebouw, een samenwerking tussen Secrid en Dutch Design Foundation. 


Naast het podium ontvangt elk van de zeven ontwerpers coaching en een geldbedrag. Zo ondersteunt het Secrid Talent Podium talentvolle ontwerpers in het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een duurzame toekomst. We bouwen aan een beweging, die de focus van de industrie helpt verschuiven van méér produceren naar béter. Samen geloven we in design as a force for good.