Zoeken

Sluit zoeken
Updates

In focus: de winnaars van Dutch Design Awards

16 April 2024

Rotterdam Circulair x Christien Meidertsma - Best Commissioning - DDA23
Voordat Dutch Design Awards zich richt op haar volgende hoofdstuk, blikken we terug op hoe de winnaars van vorig jaar de capaciteit van het ontwerpveld voor impact opnieuw vormgeven. Ontdek, in een serie video's, de portretten van de winnaars van de Dutch Design Awards 2023 en hun praktijken.

In focus:

Marcos Kueh

Marcos Kueh

In zijn uitgesproken beeldtaal weet Marcos Kueh een hedendaagse digitale esthetiek naadloos te verweven met eeuwenoude ambachten en zo een verhaal over te brengen dat schreeuwt om aandacht.

Bekijk de video

Christien Meidertsma

Rotterdam Circulair x Christien Meidertsma

De Zachte Stad gebruikt wol als metafoor voor de zachte waarden van je stad. Het maakt het thema circulariteit transparant en concreet voor bewoners.

Bekijk de video

Clever Franke

Clever Franke

Met de Africa Climate Mobility Initiative website brengt CLEVER° FRANKE de complexiteit en de impact van klimaatverandering in kaart via een dashboard. Hiermee bewijzen zij opnieuw meester te zijn in het visualiseren en ontsluiten van complexe gegevens.

Bekijk de video

Super Local

Super Local

‘What goes up, must come down’ is een natuurwet die lange tijd niet gold voor het afval op de Himalaya. From the Himalayas is een even poëtische als pragmatische oplossing door een andere neerwaartse afvalstroom te creëren. 

Bekijk de video

Tailors and Wearers

Tailors and Wearers

Platform voor Afro-Surinaamse Mode en Erfgoed brengt een viering van Afro-Surinaams erfgoed, mode en onderwijs voor en door verschillende generaties in beeld. Het laat de vele verschijningsvormen en moderne interpretaties zien en brengt mensen samen op een plek waar deze verhalen vandaan komen en waar het erfgoed zich verder ontwikkelt.

Bekijk de video

Bosk

Bosk

Bosk oefent zachte maar ferme druk uit op groene steden. Door met echte bomen te schetsen, werd een gevoel van betekenis en vervolgens verlies opgeroepen. Een briljant idee, maar ongelooflijk complex om voor elkaar te krijgen en zoveel mensen en partijen te mobiliseren.

Bekijk de video

Carlijn Kingma

Carlijn Kingma

Het bevragen van onze financiële systemen is relevant en actueel. Het Waterwerk Van Ons Geld brengt in kaart hoe ons monetaire systeem werkt en verduidelijkt voor een breder publiek wat economische standpunten kunnen betekenen voor de samenleving.

Bekijk de video

Modem

Modem

Modem Research Papers zijn hyperrelevant. Ze onderzoeken de impact van digitalisering op verschillende aspecten van ons leven en presenteren een breed scala aan onderwerpen op aantrekkelijke en toegankelijke manieren.

Bekijk de video