Zoeken

Sluit zoeken
Updates

En het thema voor Dutch Design Week 2024 is…

22 August 2024

Theme Reveal - Designer Drinks 2024 - Sectie-C - © Max Kneefel
Het thema van Dutch Design Week 2024 helpt ons te navigeren door verschillende realiteiten. Het thema adresseert de complexiteit van de uitdagingen in de wereld en de noodzaak voor ontwerpers om te onderzoeken en te bevragen wat we als waarheden accepteren: Real Unreal.

Real Unreal

Ontwerpers worden gedreven door de wens om samen het onmogelijke tóch mogelijk te maken. Elke stap telt. Om vorm te geven aan een andere realiteit.  Ontwerpers verkennen, bevragen en keren om wat we voor waarheid aannemen. Zij zijn als geen ander in staat het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Behapbaarder. Als het niet op de ene manier kan, dan misschien wel op allerlei andere. Gebruikmakend van ongelooflijk veel mogelijkheden om verbeeldingskracht in te zetten, van collectieve kennis en van verschillende ervaringen. 

Verandering is levensecht

Verandering begint vaak een beetje abstract, maar wordt concreet door eraan te werken. Het liefst samen, want we hebben elkaars kennis hard nodig om kloven te dichten en een breed scala aan perspectieven te kunnen omarmen. Samen te ontwikkelen, zodat er andere ideeën, vormen en materialen ontstaan. Andere verhoudingen. Laten we verder kijken, voorbij wat we dénken te zien. Voorbij wat we er nu eenmaal van vinden. Ook als we soms niet precies meer weten wat nu echt is en wat niet. Virtueel en IRL.

Wat echt is, is de potentie van ontwerpkracht. Ontdek dingen die zo goed zijn, dat het bijna niet te geloven is. Maak kennis met slimme ontwerpers en verbazingwekkende innovaties. Met betekenisvol, bizar, mooi, behulpzaam, hoopvol, zorgzaam, onverwacht, indrukwekkend ontwerp.

Dus geloof niet alles wat je denkt en stap in een wereld vol nieuwe perspectieven. Zie hoe de toekomst eruit kan zien, tijdens Dutch Design Week 2024 van 19 tot en met 27 oktober.