Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

What if Lab: smart society meets design

24 May 2018

Beloften aan de samenleving waarmaken als overheid is complex. De samenleving is continu in ontwikkeling, wat betekent dat terugvallen op bewezen technologieƫn niet altijd de beste strategie is. Op basis van een globaal toekomstperspectief zullen we moeten gaan proberen, ervaren en doen.

Beloften aan de samenleving waarmaken als overheid is complex. De samenleving is continu in ontwikkeling, wat betekent dat terugvallen op bewezen technologieën niet altijd de beste strategie is. Op basis van een globaal toekomstperspectief zullen we moeten gaan proberen, ervaren en doen. Deze manier van werken vraagt om een nieuwe aanpak, die op basis van compacte praktijkgerichte tests. Zo blijft de maatschappelijke opgave centraal staan. Op weg naar deze ‘smart society’ zijn connecties met creatieve denkers en technologische mogelijkheden van de toekomst onontbeerlijk. 

Het programma ‘Samen Organiseren’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert daarom dit jaar voor de tweede keer samen met Dutch Design Foundation (DDF) een What if Lab: een ontwerpopdracht rondom sociaal-maatschappelijke kwesties, waar Nederlandse gemeenten in de praktijk tegen aan lopen. Tijdens What if Lab: smart society meets design, wordt er op drie thema’s ingezoomd: e-health, urban poverty en resilience.

We zijn ondertussen van start met What if Lab: smart society meets design. Regelmatig wordt er door VNG Realisatie over de voortgang gepubliceerd. Ook op de hoogte blijven?

Klik hier om een artikel te lezen over de selectie van de drie vraagstukken (24 mei 2018).

Klik hier om een artikel te lezen over de masterclass (14 juni 2018).

Meer informatie over What if Lab: smart society meets design