Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Ambassadeurs DDW 2015 bekend

02 April 2015

Studio Makkink & Bey en Koert van Mensvoort zijn de nieuwe ambassadeurs van Dutch Design Week (DDW). Tijdens de veertiende editie van het evenement, van 17 tot en met 25 oktober 2015, vervullen ze zowel representatieve als inhoudelijke taken. Daarmee ondersteunen ze het evenement en de nieuwe lichting ontwerpers in het bijzonder.

Studio Makkink & Bey en Koert van Mensvoort ambassadeurs Dutch Design Week 2015

Motivatie

Met de aanstelling van Makkink & Bey onderstreept DDW het groeiende belang van interdisciplinair werken, leren en denken. De keuze voor Koert van Mensvoort past bij de overtuiging van de organisatie dat er een toenemende, breed gedragen behoefte is aan nieuwe denkrichtingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Makkink & Bey

Architect Rianne Makkink (1964) en ontwerper Jurgen Bey (1965) geven sinds jaren blijk van een sterke betrokkenheid bij de internationale ontwerpwereld op meerdere niveaus. Als Studio Makkink & Bey verbinden ze sinds 2002 verschillende disciplines zoals productvormgeving met interieur, toegepaste kunst met architectuur, tentoonstellings- en landschapontwerp, en onderzoeken ze sociale en economische systemen. Beiden zijn actief in het onderwijs, treden op als curator en werken regelmatig samen met beginnende ontwerpers, onder wie veel deelnemers aan DDW. Meer info: www.studiomakkinkbey.nl.

Koert van Mensvoort

Ontwerper, filosoof en wetenschapper dr. Koert van Mensvoort (1974) onderzoekt de mogelijke rol van technologie en design voor de samenleving van de toekomst. Hij is oprichter en directeur van Next Nature Network en geeft wereldwijd lezingen. Sinds 2003 is hij verbonden aan de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven. In 2014 won Next Nature Network een Dutch Design Award in de categorie Design Research voor The In Vitro Meat Cookbook, een kookboek over kweekvlees. Meer info: www.mensvoort.com

Open voor aanmelding

Iedereen die op professioneel niveau ontwerpt, kan zich tot 15 juni 2015 via de website van DDW inschrijven voor deelname aan de veertiende editie van 17 tot en met 25 oktober in Eindhoven. Meer informatie: www.ddw.nl.