Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Future Series #3 in Milaan

07 April 2015

Future Series, de thematische programmareeks waarmee Dutch Design Week (DDW) toekomstperspectieven met ontwerpers onderzoekt, beleeft in Milaan zijn derde editie. Hiervoor wordt een samenwerking aangegaan met Dutch Invertuals, dat tevens optreedt als gastheer. Het programma op vrijdag 17 april begint om 16.00 uur.

Dutch Design Week en Dutch Invertuals brengen Future Series naar Milaan

Milaan 2015

Na twee geslaagde edities begeeft Future Series zich voor het eerst buiten de landsgrenzen. Voor de designweek van Milaan heeft DDW met ontwerpcollectief Dutch Invertuals een speciaal programma van lezingen samengesteld. Beginnende en vooraanstaande ontwerpers geven inzicht in het ontwerpproces en belichten actuele ontwikkelingen binnen het vak. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar jong talent en het experiment. Future Series vindt plaats in het Teatro Verdi in de wijk Isola, waar ook Dutch Invertuals zich presenteert.

Programma

Met een kort en dynamisch programma willen DDW en Dutch Invertuals design professionals en media inspireren. DDW-ambassadeur Jurgen Bey (Makkink & Bey) is keynote speaker. Hij stelt het nieuwe magazine Proofflab voor en kijkt vooruit op de toekomst van de werkomgeving. Andere sprekers zijn onder meer ontwerpers Roos Meerman (Workmates), Laura Lynn Jansen en Thomas Vailly (Dutch Invertuals) en Ralph Nauta van Studio Drift. Moderator is Anne van der Zwaag, directeur van OBJECT Rotterdam en auteur van het boek Looks Good Feels Good Is Good.

Dutch Invertuals

Dutch Invertuals is een wisselend collectief van ontwerpers die de grenzen van hun vakgebied verkennen. Het initiatief, onder curatorschap van oprichter Wendy Plomp, is een vaste waarde tijdens DDW en staat bekend om zijn verrassende presentaties. In Milaan toont Dutch Invertuals dit jaar nieuwe werken van een vijftiental ontwerpers, thematisch geselecteerd op de verbinding van ambacht en technologie. De manier waarop het collectief zich presenteert en aankijkt tegen modern design ligt in lijn met de visie van DDW.

Future Series

DDW laat elk jaar zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Om die veelbelovende perspectieven extra onder de aandacht te brengen, organiseert het evenement sinds 2014 in samenwerking met partners en sponsors de thematische reeks Future Series. Hoogtepunt is de jaarlijkse Now future-avond tijdens de veertiende editie van DDW in oktober.

Meer informatie

De derde editie van Future Series vindt plaats op vrijdag 17 april van 16.00-18.00 uur bij Dutch Invertuals (Teatro Verdi, Via Pastrengo 16, 20159 Milaan). Aansluitend start het openingsfeest van Dutch Invertuals. De toegang is gratis na aanmelding via info@ddw.nl. De bijeenkomst is Engelstalig. Meer informatie is te vinden op www.ddw.nl en www.dutchinvertuals.nl.