Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Koert van Mensvoort hoofdgast Future Series #4

04 June 2015

Kan design de evolutie beïnvloeden? Tijdens de 4e editie van Future Series, de lezingenreeks waarmee Dutch Design Week (DDW) toekomstperspectieven met ontwerpers onderzoekt, op dinsdag 30 juni (vanaf 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam) staat het thema ‘Design & Evolutie’ centraal.

Koert van Mensvoort hoofdgast Future Series #4 in Pakhuis de Zwijger Amsterdam

Kan design de evolutie beïnvloeden? Tijdens de 4e editie van Future Series, de lezingenreeks waarmee Dutch Design Week (DDW) toekomstperspectieven met ontwerpers onderzoekt, op dinsdag 30 juni (vanaf 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam) staat het thema ‘Design & Evolutie’ centraal. Hoofdgast Koert van Mensvoort introduceert drie veelbelovende ontwerpers en hun werk. De presentatie is in handen van designjournalist Jeroen Junte.

Design & Evolutie

Na eerdere edities in Eindhoven en Milaan, begeeft DDW zich met Future Series #4 voor het eerst in Amsterdam. Hiervoor is met Pakhuis de Zwijger en mediapartner de Volkskrant een speciaal programma samengesteld rondom het thema ‘Design & Evolutie’. Hoofdgast Koert van Mensvoort (ontwerper, filosoof, wetenschapper en dit jaar ambassadeur van DDW) gaat in op de vraag of ontwerp de evolutie kan beïnvloeden, en introduceert drie talenten die op verzoek recent werk presenteren: Teresa van Dongen (in 2014 cum laude afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven), Floris Kaayk (winnaar Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014) en Govert Flint (bekend van zijn ‘Dynamic Chair’).

Future Series

DDW laat elk jaar zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Om die veelbelovende perspectieven extra onder de aandacht te brengen, organiseert het evenement sinds 2014 de thematische reeks Future Series. Hoogtepunt is de jaarlijkse Now future-avond tijdens de veertiende editie van DDW in oktober.

Meer informatie

De vierde editie van Future Series vindt plaats op dinsdag 30 juni van 20.00-22.00 uur in Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam). De toegang is gratis na aanmelding via deze link. Meer informatie is te vinden op www.ddw.nl en www.dezwijger.nl