Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Driving Dutch Design

08 October 2015

Ondernemerschap zit ontwerpers niet altijd in het bloed. Het programma Driving Dutch Design ondersteunde –voor de derde keer inmiddels– een aantal ontwerptalenten bijna een jaar lang bij de ontwikkeling daarvan.

Driving Dutch Design: nieuwste lichting designers uit talentontwikkelingsprogramma presenteert zich

Ondernemerschap zit ontwerpers niet altijd in het bloed. Het programma Driving Dutch Design ondersteunde –voor de derde keer inmiddels– een aantal ontwerptalenten bijna een jaar lang bij de ontwikkeling daarvan. Tijdens Dutch Design Week presenteren de deelnemers zichzelf aan het publiek in de expositie Momentum, en aan mogelijke opdrachtgevers op het business event Drivers 2015.

Driving Dutch Design is een initiatief van ABN AMRO, BNO en DDW. Het is een programma om startende talentvolle designers op weg te helpen in de wereld van het ondernemerschap. Onder begeleiding van een personal coach van ABN AMRO krijgen zij de kans traject tien maanden deel te nemen aan masterclasses en co-creatiesessies om hun onderneming naar een hoger plan te tillen.

Afsluiting

Ter afsluiting van het traject presenteren de deelnemers zich tijdens Dutch Design Week (DDW). Op 20 oktober pitchen zij hun plannen aan potentiële opdrachtgevers op het business event Drivers 2015 in het Klokgebouw in Eindhoven. En van 17 t/m 25 oktober zijn de resultaten te zien in de expositie Momentum, a collaboration of young entrepreneurs. 

Deze gezamenlijke expositie, een visuele beleving in bewegend beeld, grafische elementen, fotografie en ruimtelijk ontwerp, geeft uiting aan de unieke samenwerking tussen ontwerpers van verschillende designdisciplines, en aan de nieuwe inzichten en vaardigheden die deze ontwerpers binnen het DDD-traject hebben opgedaan.

Deelnemers

De lichting ‘Drivers’ die zich dit jaar tijdens Dutch Design Week presenteert bestaat uit: 

Alei Verspoor, Echter Ontwerp, Hats & Tales, Liat Azulay / Nudnik, Mark Vankan / Anidesign, Mianne de Vries, Pim Schachtschabel, Renate Nederpel, Rick Tegelaar, Studio Kars & Boom, Studio TOIMII, Thier&vanDaalen, Thomas Overweg / Glowbots en Tim van de Weerd.

Alumni 

Ook talenten uit de eerdere edities van 2013 en 2014 laten tijdens Dutch Design Week zien dat zij op de goede weg zijn. Een overzicht: Aoife Wullur, Carolijn Slottje, Dirk Osinga, Merel Bekking, Nienke Hoogvliet, Studio 1:1, Studio Roex, Studio Lotte Douwes treden allen op verschillende wijzen naar buiten tijdens DDW met presentaties, openstellingen van studio’s en nieuwe productlanceringen. 

Tentoonstelling
Momentum, a collaboration of young entrepreneurs
Locatie: Hal C, Klokgebouw, Strijp S, Eindhoven
Datum: 17 t/m 25 oktober 2015 
Tijden: 11.00 – 18.00 uur

Kijk voor meer informatie over het programma van DDD tijdens DDW op www.drivingdutchdesign.nl.

Bekijk hier de publicatie The entrepreneurial focus met het profiel van alle deelnemers.